Stil de viață

Coada-şoricelului ne poate scăpa de febră şi răceală

Coada-şoricelului este folosită în tratarea multor boli. Rănile, febra, răceala, constipaţia, infecţiile, toate acestea pot fi îndepărtate sau ameliorate cu ceaiuri, tincturi sau băi de coada-şoricelului.

Cu zeci de substanţe cu proprietăţi medicinale, coada-şoricelului este una dintre cele mai utilizate remedii în tratarea unor afecţiuni diverse.

Uşor de recunoscut după florile albe grupate în formă de umbreluţe, coada-şoricelului (Achillea millefolium) se întâlneşte pe pajişti, în luminişuri de pădure şi pe marginea drumurilor. Originară din Europa, Asia şi America de Nord, această plantă este întâlnită în toate regiunile cu climă temperată din lume. Remediile din coada-şoricelului sunt cunoscute încă din Antichitate, când erau folosite pentru tratarea plăgilor sângerânde şi a ulceraţiilor.

Coada-şoricelului ne poate scăpa de febră şi răceală
Proprietăţile terapeutice ale acestei plante se datorează uleiului volatil conţinut, oferindu-i calităţi de: expectorant, antiinflamator, dezinfectant, antispasmodic. Coada-şoricelului e utilizată pentru tratarea diferitelor afecţiuni: infecţii (urinare, hepatice, respiratorii), parazitoze intestinale (viermi intestinali, giardioze), afecţiuni gastrice şi hepato-biliare, răceli, bronşite, astm bronşic, rinite acute, dureri reumatice, osteoporoză şi migrene.

Totodată, previne apariţia cancerului de col uterin, are efect regenerator asupra măduvei osoase, stimulând formarea globulelor albe şi roşii din sânge, scrie farmaciata.ro.

Coada-şoricelului, mod de administrare
Intern: Pentru a face un ceai, adăugaţi o linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml de apă clocotită. Acoperiţi pentru 3-5 minute, apoi strecuraţi. Puteţi consuma 2 ceşti de ceai pe parcursul unei zile. Coada-şoricelului poate fi folosită şi sub formă de tincturi, intern (20-30 de picături diluate în 100 ml de apă) sau extern (cataplasme cu tinctură diluată în apă).
Extern: Deoarece are efect calmant, antiinflamator şi dezinfectant, coada-şoricelului se mai utilizează sub formă de băi, spălături, comprese sau masaje. Pentru băi sunt necesare 50-100 g de plantă, la 1 litru de apă. Pentru tinctură, se lasă la macerat aceleaşi cantităţi de plantă şi de apă, timp de 8-10 ore, după care se fierbe şi se răceşte, până ajunge la o temperatură suportabilă. Pentru spălături se folosesc 2 linguri de plantă la 250 ml de apă.

 

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *