Ultima oră

Coloane interminabile la punctele de ieșire din țară spre Bulgaria, de Sfânta Maria

Românii așteaptă ore întregi în punctele vamale de trecere din România spre Bulgaria, în prima zi din minivacanța de Sfânta Maria. Potrivit polițiadefrontieră.ro, timpii de așteptare depășesc o oră și jumătate.

Foarte mulți turiști au ales să iasă din țară în weekend-ul prelungit de Sfânta Maria, mergând către una dintre cele mai accesibile destinații: Bulgaria. Din păcate pentru aceștia, la cele mai importante puncte de trecere a frontierei cu Bulgaria, s-au format cozi interminabile de autoturisme.

De exemplu, în acest moment, timpul de așteptare la punctul de trecere de la Giurgiu este de 90 de minute. La Negru Vodă șoferii sunt nevoiți să aștepte 70 de minute, iar la Dobromir, aproximativ o oră.

O jumătate de oră au de așteptat șoferii la punctul de trecere de la Vama Veche și aproximativ o oră la Nădlac.

Aglomerație infernală și pe Valea Prahovei
Și pe Valea Prahovei șoferii stau ore întregi în trafic.

”Centrul Infotrafic din cadrul IGPR recomandă mai multe rute ocolitoare pentru DN1 Ploiești – Brașov.

Pentru DN1 Ploiești – Brașov se recomandă DN1A – Cheia – DN1A Brașov, în timp ce pentru șoferii care pleacă din București către Valea Prahovei ruta recomandată este Autostrada A3 – Ploiești – Cheia – DN 1A Brașov.

Centrul Infotrafic recomandă și alte rute către munte pentru cei din alte județe care aleg să-și petreacă minivacanța pe Valea Prahovei pot opta pentru alte rute ocolitoare, respectiv București – Autostrada A1 – Pitești – Câmpulung – DN 73 Râșnov; București – DN 71 – Târgoviște – DN 72A – Câmpulung – DN 73 Râșnov și București – Târgoviște – DN 71 Sinaia.

Pentru siguranța participanților la trafic, în condițiile intensificării deplasărilor către diversele destinații turistice, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto să ia în considerare următoarele sfaturi:

  • creșterea distanței de siguranță între vehicule;
  • evitarea depășirilor riscante;
  • planificarea cu atenție a traseului de parcurs și folosirea unor rute alternative;
  • manifestarea respectului față de ceilalți participanți la trafic, semnalizând orice intenție de schimbare a benzii de circulație sau a direcției,
  • după o asigurare corespunzătoare;
  • pe autostrăzi, semnalizarea din timp a intenției de schimbare a benzii de circulație și conducerea cu atenție sporită. Nu folosiți banda de urgență!
  • nu conduceți după ce ați consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive!”, se arată pe site-ul Poliției Române.

 

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *