Ultima oră

Concedieri în masă la una dintre cele mai mari bănci din Europa

Una dintre cele mai mari bănci din Europa se pregătește să demareze concedieri în cinci etape în acest an, în speranța de a reduce costurile cu 10 miliarde de euro. Sunt peste 35.000 de persoane care își vor pierde locul de muncă.

Gigantul bancar elveţian UBS va începe în iunie un program de concedieri în cinci etape, ca parte a unui program de restructurare anunţat după preluarea Credit Suisse, potrivit publicaţiei SonntagsZeitung, citată de Reuters, scrie Adevărul.ro.

Înainte de preluare, UBS avea puţin peste 72.000 de angajaţi faţă de peste 50.000 de angajaţi la Credit Suisse.

UBS a refuzat să comenteze informaţia.

În august, UBS şi-a anunţat planul de a elimina aproximativ unul din 12 locuri de muncă ale operaţiunilor sale elveţiene şi de a reduce costurile cu peste 10 miliarde de euro, pe măsură ce include în grup banca Credit Suisse, pe care a salvat-o după ce clienţii panicaţi ai acesteia şi-au retras miliarde din conturi.

Majoritatea economiilor de costuri vor veni din reducerea personalului, iar analiştii au estimat că ar putea fi desfiinţate între 30.000 şi 35.000 de locuri de muncă la nivel global.

”În total, 50 până la 60% din fostul CS (personalul Credit Suisse) va fi probabil concediat în cele cinci runde”, a relatat SonntagsZeitung, citată de o sursă pe care a descris-o ca fiind o persoană din interior.

După prima rundă din iunie, în care 25-30% dintre foştii angajaţi ai Credit Suisse sunt de aşteptat să fie disponibilizaţi, următoarele runde vor avea loc în august, septembrie, octombrie şi noiembrie, relatează ziarul, care estimează economiile planificate la 12 miliarde de franci elveţieni.

În luna martie a anului trecut, UBS a acceptat să preia Credit Suisse pentru trei miliarde de franci elveţieni (3,4 miliarde de euro) în acţiuni şi de asemenea să preia pierderi în valoare de până la cinci miliarde de franci, în cadrul unei fuziuni de urgenţă care a fost instrumentată de autorităţile elveţiene pe fondul unor turbulenţe în industria bancară mondială.

 

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *