Dezvăluiri

Concurs controversat pentru postul de director de îngrijiri la Spitalul Tg-Jiu!

Un singur candidat a susținut proba scrisă a concursului pentru ocuparea postului de director de îngrijiri al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu, după ce al doilea pretendent la funcția din Comitetul Director al unității medicale s-a retras din cursă. Surse medicale susțin că Alexandru Marian Mischie nu s-a mai prezentat la prima probă a concursului din cauza faptului că devenise evidentă susținerea lui Cătălin Manciu, reprezentantul Direcției de Sănătate Publică în comisia de concurs, pentru Lavinia Dobrescu, în contextul în care cei doi sunt colegi la Liceul ”Ion Mincu” din Tg-Jiu unde predau celor care vor să devină asistenți medicali.

Lavinia Dobrescu, asistent medical la Secția Psihiatrie a SJU, a obținut nota 7,70 la proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcției de director de îngrijiri al unității medicale, fiind singura care susținut examenul, luni, 11 octombrie a.c..

Contracandidatul acesteia, Alexandru Marian Mischie, asistent medical principal în cadrul Laboratorului de recuperare, medicină fizică și balneologie al SJU, nu s-a mai prezentat la concurs, după ce a observat mai multe greșeli în eleborarea subiectelor și baremelor, dar mai ales pentru faptul că organizatorii concursului l-au menținut în comisie pe reprezentantul DSP, coleg de catedră cu Lavinia Dobrescu, susțin surse medicale.

Concret, medicul Cătălin Manciu și asistenta Lavinia Dobrescu fac parte din corpul didactic al Liceului ”Ion Mincu” și predau la clasele de asistenți medicali generaliști.

Din comisia de concurs au mai făcut parte, ca reprezentanți ai Consiliului Județean Gorj, medicii Liviu Martin, de la Spitalul Turceni și Nicolae Șerban, de la Serviciul de evaluare complex a persoanelor adulte cu handicap din cadrul DGASPC.

Mai mult, potrivit surselor citate, subiectele elaborate de comiei au inclus articole din acte normative care nu se regăsesc în acele acte normative. La unul dintre subiecte, deși era evaluat la 20 de puncte, în baremul desfășurat apăreau doar 15 puncte. De altfel, până la prima probă, a fost nevoie de două erate prin care unitatea medicală să recunoască faptul că a introdus în subiectele de concurs un ordin al Ministerului Sănătății din 2016, abrogat în acest an sau, în mod eronat, un act normativ al Guvernului.

 

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *