Cum s-a ”preparat” concursul…
…pentru ocuparea a cinci posturi de asistenți? Anunțul a fost publicat pe 24 iunie a.c. și prezenta, în detaliu, toate criteriile pentru ocuparea a două posturi de asistent medical debutant, cu studii postliceale, un post de asistent medical, tot cu studii postliceale, dar cu 6 luni vechime în specialitate și două posturi de asistent medical debutant, cu nivel de studii superioare.
Tematica și bibliografia au fost stabilite de managerul Traian Claudiu Constantinescu și asistenta șefă Maria Golumbeanu.
În mod normal, fiind vorba de posturi cu nivel de studii diferit și vechime diferită, ar fi trebuit tematică diferită, subiecte diferite și trei comisii de concurs distincte, pentru a se putea face, cu acuratețe, o departajare obiectivă, în urma probei scrise și cea a interviului.
În schimb, în momentul afișării rezultatului selecției dosarelor, pe 11 iulie, a apărut și componența comisiei unice: Sorina Natalia Guran, medic, în calitate de președinte, Maria Golumbeanu, asistenta șefă a SAJ și Luigi Drăghici, asistent, în calitate de membri ai comisiei.
Comisia de concurs, schimbată, de la selecția dosarelor, până la proba scrisă
În decurs de o săptămână, până pe 18 iulie, când a avut loc proba scrisă, s-au întâmplat multe la SJA Gorj, mai ales că erau ”alese” persoanele care trebuiau să câștige concursul și presiunea pe cei din comisia de concurs era una uriașă, în contextul în care printre ”favoriți” se afla chiar consoarta managerului, Elena Diana Constantinescu, care își dorește unul dintre cele două posturi de asistent medical debutant.
Cum n-au dorit să fie părtași la ilegalități și la trucarea concursului, medicul Natalia Guran și asistentul Luigi Drăghici au renunțat la a mai face parte din comisie.
Managerul Traian Claudiu Constantinescu a găsit rapid înlocuitori, care, în final, s-a dovedit că au și calități de magicieni: Claudia Valeria Popescu, medic, în calitate de președinte și Janina Florentina Moldoveanu, asistent, în calitate de membru.
Trebuie remarcat faptul că în comisie a rămas actuala asistenta șefă Maria Golumbeanu și a fost adusă și fosta asistentă șefă Florentina Moldoveanu, ambele promovate în funcții de managerul Constantinescu.
Așa se face că, după proba scrisă a concursului, pentru cele două locuri de asistent medical debutant cu studii postliceale, a rămas omul și postul: o angajată a SAJ, în postul de dispecer, a obținut cel mai mare punctaj, 94,25, iar următorul punctaj, 50,00, 😂 a fost scos din joben, pentru doamna Constantinescu, soția managerului instituției, specializată în manichiură și alte servicii de beauty, în condițiile în care alți nouă candidați au fost respinși și trei absenți.
Și ca să nu-i dea emoții la interviu doamnei Constantinescu, comisia de soluționare a contestațiilor, formată din asistenții medicali Săndica Nicola, Luminița Cristina Marin și Mariana Giurgiu, a respins, miercuri, 20 iulie, contestația unui candidat care obținuse 48,25 la proba scrisă.
Pentru postul de asistent medical, cu vechime 6 luni, unicul candidat a obținut 63,25 puncte, iar pentru cele două posturi de asistent cu studii superioare, vor susține interviul trei candidați, care au obținut între 50,75 și 77,25 la proba scrisă, în contextul în care alte două persoane înscrise în concurs și admise în urma selecției dosarelor, nu s-au mai prezentat la scris.
Se cere anularea probei scrise
Unul dintre cei care au candidat pentru postul de asistent medical debutant a solicitat conducerii SAJ Gorj anularea probei scrise din cauză că bibliografia de concurs a fost întocmită precar și nu s-a respectat dreptul la șanse egale pentru toți concurenții, iar unul dintre subiecte a fost formulat ambiguu.
Dar cel mai grav aspect menționat în cererea adresată conducerii SAJ Gorj și care frizează penalul, face referire la faftul că subiectele au fost divulgate. ”Pe biletul de concurs apare și o altă persoană care nu are nicio calitate în cadrul comisiei de concurs (Stolojan Monica Elena), motiv pentru care consider că subiectele de concurs au fost divulgate”, se arată în solicitarea remisă conducerii SAJ Gorj.
Astfel, joi, 21 iulie, la ora 10,00, se va desfășura proba interviu și cu asta va lua sfârșit, cu bine, încă un concurs penal sub domnia lui Traian Claudiu Constantinescu, în condițiile în care instituțiile care ar trebui să intervină pentru anularea lui și să sesizeze organele judiciare, adică DSP Gorj sau Instituția Prefectului, au alte lucruri mult mai importante de făcut.
Serviciile judeteane de Ambulanta sunt unitati finantate integral de la bugetul de stat,aflate in subordinea Ministerului Sanatatii.
Politica de personal si necesarul fiecarei unitati de acest gen este gestionata de catre managerul unitatii respective cu aprobarea Ministerului Sanatatii”, a precizat DSP Gorj.