Răzvan Pascu, cunoscutul consultant în turism, a participat săptămâna trecută la un workshop de marketing turistic pentru oamenii de afaceri din turismul judetului Gorj. Cu această ocazie, antreprenorul a vizitat mai multe zone turistice din judeţul Gorj. A petrecut câteva ore pe Cheile Sohodolului, Cheile Oltețului, Peștera Polovragi, Baia de Fier-La Hamace, staţiunea montană Rânca, dar și în alte locuri minunate din județ.
Acesta a fost încântat de natura și peisajele Gorjului, dar și de locurile unde a ales să se cazeze alături de familia sa.
„Dacă ajungeţi în Târgu Jiu şi căutaţi o cazare Premium, puteţi să vă cazaţi la Conacul Danielescu, un hotel micuţ situat într-o superbă casă de patrimoniu de la marginea oraşului. Au şi un apartament perfect pentru familii, mult spaţiu verde şi chiar o piscina exterioară”, a punctat antreprenorul Răzvan Pascu.
Tânărul şi-a luat familia şi a mers să viziteze Peştera Polovragi, principalul obiectiv din localitatea Polovragi.
„Pasionaţi de dinozauri, fosile, monştri şi lucruri misterioase, principalul obiectiv pe care au vrut sa îl exploreze copiii în judeţul Gorj a fost Peştera Polovragi. La intrarea în peşteră, ghidul ne-a spus că se crede că există încă din Jurasic, astfel că a fost un martor tăcut al istoriei acestor locuri, adăpost pentru ţăranii din zonă şi, mai tarziu, pentru călugării de la Mănăstirea Polovragi, construită în secolul 16. Tocmai din acest motiv se pare că peştera are o energie specială, fiind locul de rugăciune al tuturor călugărilor ce au ajuns la mănăstire de-a lungul timpului. Este o peşteră uşor de explorat cu copiii, deşi vă recomand să aveţi la voi şi ceva haine mai groase pentru că în interior temperatura ajunge la 8 grade. Vlăduț a testat şi temperatura apei din bălţile din peşteră şi a confirmat că este “receeeee”. Spre deosebire de alte peşteri explorate de noi prin România şi în alte ţări, Polovragi are avantajul tavanului înalt şi al culoarului foarte lat, aşa că se poate asigura şi un soi de distanţare socială faţă de alte grupuri”, a completat Răzvan Pascu.
Răzvan Pascu nu a ratat ocazia de a vizita Rânca. Acesta este de părere că statiunea suferă de o lipsă de unitate în construcţie şi este de părere că ar trebui să fie omniprezente cabanele de lemn într-o staţiune de munte.
„Ieri i-am adus pe băieţi la baza pârtiei de ski din Rânca, unde citisem s-a amenajat un parc de aventură pentru copii. Ştiam că Alex nu avea cum să intre pe traseu, pentru că încă nu este complet refăcut după fractura de cot, însă eram curioşi să vedem activităţile pentru copii de la Rânca Ski. Anul trecut cabana Rânca Ski a fost renovată complet, îmbrăcată în lemn, cu un aspect rustic foarte cool. Staţiunea Rânca suferă din pacate de o lipsă de unitate în construcţii, iar din punctul meu de vedere, cabanele de lemn ar trebui să fie omniprezente într-o staţiune de munte şi sper să mai apară şi altele în acest stil. Parcul de aventură de la Rânca Ski este construit sub pilonii de susţinere ai barului de Apres-Ski şi este cumva atipic faţă de tot ce am mai văzut până acum. Au zone de cățărare, tiroliană, probe mai uşoare sau mai grele, în funcţie de vârstă şi de pregătirea fizică a copiilor. Este un spaţiu destul de mic, astfel că părinţii îi pot monitoriza uşor pe copii. La baza pârtiei sunt amenajate perne cu măsuţe joase, într-o atmosferă veritabilă de Apres-Ski. Alex a încercat până la urmă toboganul cu colaci gonflabili şi a plecat bucuros că nu a ratat chiar toate activităţile. Nu sunt un cunoscător al skiului, dar despre Rânca am auzit că este un loc bun pentru învățăcei şi pentru copiii care vor să înveţe să skieze, plus că în mod cert aici găseşti zapadă naturală cel puţin între 15 decembrie şi 15 martie”, a punctat Pascu.
Răzvan Pascu este unul dintre cei mai de succes antreprenori din România, un om care a reușit pe forțele proprii și a dat dovadă de mult curaj. A început să călătorească și sa promoveze destinațiile în care ajungea cu familia sa, a devenit un exemplu de urmat pentru foarte mulți tineri pasionați din România și este mereu căutat pentru a susține cursuri și workshopuri pentru antreprenorii din domeniul Horeca și al turismului.