Profesorul titular de filozofie, Negomireanu Dumitru Alin, a sesizat în 2021 conducerea de atunci a IȘJ Gorj, în speță pe Dana Constantinescu, cu o situație întâlnită la Școală Gimnaziala Constantin Săvoiu din Târgu Jiu. Ce era acolo de fapt? Directorul unității, Oana Stelescu, era în același timp directoare a școlii dar și învățătoare la aceiași unitate dar și profesor de educație socială. Profesorul Negomireanu sesiza acest cumul de funcții și a primit un răspuns favorabil din partea IȘJ Gorj, instituția amintind reclamantul, prin adresa nr.143/S/16.12.2021 că orele nu au fost publicate în etapele de mobilitate ale personalului didactic și că IȘJ va lua măsuri pentru reglementarea situației. Practic IȘJ și-a luat angajamentul să ia orele directoarei, lucru pe care l-a făcut dar nu a aplicat și sancțiuni.
Reclamantul face o nouă sesizare în iunie 2022, profesorul cerând ISJ Gorj să i se comune măsurile luate cu directorul Școlii Gimnaziale Constantin Săvoiu și dacă a verificat și alte școli unde erau și alte probleme. Răspunsul cerut nu a fost primit în formă dorită, IȘJ Gorj dând-o cotită în această problemă.
Probleme similare și la Stănești și la Târgu Jiu
Asta deși existau probleme similare la Școală Gimnaziala Stănești, cu fosta directoare Vulpe Daniela care a fost în același timp învățător-director-profesor de educație socială. De asemenea, Vulpe a fost și inspector școlar-învațător-profesor. Fosta directoare este consilier municipal PNL la Târgu Jiu. De altfel, și fiica fostei directoare, Negrea Cristina, a fost într-o situație de cumul de funcții, care nu putea fi trecută cu vederea de IȘJ Gorj. Ambele nu s-au titularizat pe post de profesor dar au predat pe un astfel de post. În același timp ..
De altfel, la aceiași școală și secretarul şcolii a avut ore de educație socială, care nu s-au vacantat și au fost atribuite preferențial.
Resursele Umane ale IȘJ Gorj nu au făcut însă nimic în aceste ultime două situații, mai puțin cunoscute public și nesesizate în scris.
De altfel, o situație similară s-ar fi înregistrat și la Școala Gimnaziala Voievod Litovoi cu directoarea Pârvulescu. Respectivă a condus școală de pe timpul inspectorului general Isfan și era director în primul semestru al anului școlar 2021-2022.
Profesorul Negomireanu a menționat că fostul inspector școlar general i-a spus că are dreptate că vă scoate toate orele și că îi va sancționa pe cei care încalcă legea. „Răspunsul primit însă de la IȘJ Gorj a fost însă contrar promisiunilor în sensul că inspectorul școlar general nu a luat măsurile sancționatorii pe care le așteptam”, a spus profesorul de filozofie.
Așteaptă totuși măsuri!
Negomireanu așteaptă însă că măsurile conform legii să fie luate de actualul inspector școlar general, chiar dacă este vorba despre persoane care conduc, deoarece nu este normal că orele în cauză să nu fie vacantate.
Profesorul a făcut naveta în 2018 în județul Vâlcea pentru a se titulariza în învățământ în condițiile în care a obținut 9.40 la titularizare dar în Gorj nu s-a putut titulariza cu această notă. În opinia profesorului, orele care i se cuveneau erau ascunse pentru a se acorda preferențial și ilegal unor directori sau inspectori pentru suplimentarea veniturilor respectivilor.
Practica ilegală acceptată de IȘJ Gorj a afectat nenumărate cadre didactice care nu s-au putut titulariza ori chiar au părăsit judeţul pentru a lucra în altă parte.
În lipsa unor măsuri, profesorul Negomireanu anunță că va face plângeri penale, un protest și chiar greva foamei în fața Ministerului Justiției.
Vedeți cazul asemănătoare la Liceul Teologic Târgu Jiu . Directorul Vatafu și Raica sunt preoți parohi unul la Dragutesti și unul la Bumbești-Jiu. Raica profesor la școală gimnaziala nr 1 Târgu Jiu iar Vatafu Ștefan eate director la Liceul Teologic , profesor de religie la Colegiul Virgil Madgearul și preot Paroh la Parohia din Bumbești-Jiu cu norma întreaga. CUM POATE O PERSOANĂ SA AIBĂ ATÂTEA NORME DE MUNCĂ TOATE BUGETATE LA STAT
Sa se ia masurile de rigoare, sa se aplice legea pentru aceste specimene nesatule de bani, dar profesionalism zero pentru ca au facut reconversii și uite asa pot preda diverse discipline fără sa aibă habar. Bani incasati ilegal fara sa le fie frica. La fel și cu gradatiile de merit, adunătură de hartii dar cu bonus mare la salariu fără vreo relevanta în actul educational al elevilor.
Abuz în funcție! Instituțiile statului ar trebui sa se autosesizeze, sa-i pedepsească și sa le impute banii. Sa aplice legile! Dar, suntem oare intr- un stat de drept? Răspunsul îl știm cu toții, nu se va întâmpla nimic: „câinii latră, ursul merge”!