Dezvăluiri

Disperare în familiile pacienților cu COVID, internați în Secția de Boli Infecțioase! Spitalul Județean de Urgență Tg-Jiu le facilitează legătura cu medicii curanți și psihologul

Rudele celor infectați cu COVID-19 și internați la Boli Infecțioase spun că apropiaților lor le sunt prescrise medicamente pe care unitatea medicală nu le are și li se transmite să le cumpere din farmacii, numai că cele mai mari rețele farmaceutice din România nu dețin aceste medicamente. De cele mai multe ori, oamenii apelează la cunoștințe aflate în străinătate, însă farmaciile nu eliberează acele medicamente fără rețetă. Mai grav este că, există situații în care pacienții sunt puși să plătească tratamentul. Conducerea unității medicale a stabilit, joi, ”crearea unei legături între echipa formată din medicul curant al pacientului, respectiv psihologul SJU Tg-Jiu, și aparținători, pentru oferirea informațiilor necesare…”.

Nepoata unei pensionare infectată cu COVID-19, care a fost internată, în urmă cu trei zile, la Secția de Boli Infecțioase a SJU Tg-Jiu, a făcut apeluri disperate la mai multe persoane din domeniul medical pentru a găsi o soluție care să vină în sprijinul rudei sale. Aceasta susține că femeii i-a fost prescris un medicament pe care spitalul nu-l are, iar ea a încercat să-l achiziționeze din Austria însă, în lipsa unei rețete a fost imposibil. ”Toată familia mătușii mele se află în carantină acasă. Oare cum este posibil ca secția să-i prescrie un medicament pe care nu-l are, spunându-i sa-l facă rost de unde poate ? Eu trăiesc în Austria și am încercat să-l procur de aici, dar din păcate nu se poate fără rețetă. Cam ce este de făcut în acest caz, îi lasă să moară?”, s-a întrebat femeia.

În ciuda eforturilor familiei a fost imposibil să achiziționeze medicamentul ”Kaletra” pentru că acesta nu se regăsește în lista marilor lanțuri farmaceutice din România.
Un caz similar…

… este și cel al unei femei, în vârstă de 52 de ani, internată tot la Infecțioase, infectată cu COVID-19. Femeia depinde de oxigen, se deplasează foarte greu, i-a fost administrat un antibiotic puternic pentru afecțiuni pulmonare și cam atât. Familia acesteia spune că de câteva zile este ținută fără tratament, pentru că nu sunt medicamente și a fost pusă să cumpere din farmacii.

”Stau cu oxigen de o săptămână, nu pot respira fără. Tratament s-a dat la început. De aseară nu mi-au mai dat, pentru că au zis că-i prea mult. Mie mi-au dat un alt medicament pentru că am fost mai afectată și aseară mi s-a întrerupt. Am făcut o rază la plămâni și sunt încă afectați plămânii și să vedem dacă voi continua cu ceva sau o să merg pe calmante. N-am putut nici merge, abia de trei zile am început să merg precum un copil care învață să pășească”, a declarat femeia.

DECIZIE

Prin intermediul unui comunicat de presă, unitatea medicală a anunțat, joi, că aparținătorii celor internați în spital pot lua legătura cu medicul curant al acestora sau cu psihologul.
”Pentru o bună comunicare și informare a aparținătorilor pacienților cu COVID-19, spitalizați la nivelul SJU Tg-Jiu, conducerea unității a stabilit crearea unei legături între echipa formată din medicul curant al pacientului, respectiv psihologul SJU Tg-Jiu, doamna Stanca Mădălina Corina și aparținători, pentru oferirea informațiilor necesare și/sau suport psihologic”, se arată în comunicatul unității medicale.

În cadrul SJU Tg-Jiu era internați, miercuri, 66 pacienți confirmați, la Secția de Boli Infecțioase, 10 pacienți la nivelul compartimentului de Terapie Intensiva, două persoane suspecte izolate la nivelul secțiilor, în pavilionul de pe str. T. Vladimirescu și 15 pacienți suspecți internați în zona tampon și pe Terapie Intensivă la Spitalul 700.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *