Ultima oră

Două femei, filmate în timp ce torturau un pui de pisică


Un incident șocant petrecut în județul Buzău a devenit viral pe rețelele de socializare. Este vorba despre o filmare în care două femei, Mădălina Bularca și Ileana Hermenean, chinuiesc fără milă un pui de pisică. Se pare că cele două se aflau sub influența alcoolului în momentul în care au decis să se „distreze” chinuind un animal neajutorat. Redacția Bugetul.ro solicită autorităților să ia măsurile legale împotriva celor două femei.
Numărul abuzurilor asupra animalelor este tot mai mare în țara noastră în ultimii ani. Din păcate, nici înăsprirea legislației se pare că nu-i descurajează pe cei care chinuiesc bietele necuvântătoare. Este și cazul a două femei din județul Buzău care s-au filmat în timp ce chinuiau un pui de pisică. Filmarea a fost postată pe Facebook, devenind rapid virală și stârnind indignarea și revolta a sute de oameni.
Potrivit internauților, cele două femei se numesc Mădălina Bularca și Ileana Hermenean și sunt din orașul Întorsura Buzăului. Cele două sunt recunoscute ca fiind consumatoare de alcool, acesta nefiind primul incident reprobabil în care sunt implicate.
Ce prevede legea în cazul persoanelor care abuzează animalele
Pe 16 mai 2022, în Monitorul Oficial al României a fost publicată Legea nr. 138 din 2022, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 205/2004, privind protecţia animalelor. Aceasta prevede majorarea limitelor speciale ale pedepselor și ale amenzilor contravenționale prevăzute în forma de bază a actului normativ.
Potrivit noului text de lege, se aplică următoarele sancțiuni asupra celor care abuzează animalele:
Se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă pentru folosirea armelor cu tranchilizant asupra animalelor în alte situaţii decât pentru imobilizarea acestora.
Se pedepsesc cu închisoare de la un an la 5 ani sau cu amendă practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive și rănirea cu intenţie a animalelor.
Se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, schingiuirea animalelor, organizarea de lupte între animale sau cu animale și zoofilia.
„Majorarea limitelor speciale este necesară, întrucât acesta creează premisele responsabilizării cetăţenilor, prin încadrarea faptei într-o categorie superioară a pericolului social. De asemenea, în cazul condamnării pentru una dintre infracțiunile prevăzute de textul de lege, instanța poate dispune, ca pedeapsă complementară, interdicția de a deține animale, pentru o perioadă de la un an la 5 ani”, a transmis Poliția Română.
Sursa: bugetul.ro

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *