Educația juridică, financiară și antreprenorială vor deveni materii obligatorii de studiu, începând cu anul școlar viitor.
Legea a fost votată astăzi de Senatul României, în calitate de cameră decizională, și va intra în vigoare după promulgarea de către Președintele țării și publicarea în Monitorul Oficial.
Potrivit organizației Vedem Just, scopul educației juridice este „responsabilizarea tinerilor, înțelegerea și apărarea concretă a drepturilor, diminuarea delincvenței juvenile, scăderea numărului de victime minori, creșterea gradului de înțelegere și acceptare a actelor normative, respectarea autorității statului, apropierea justiției de cetățean.”
Inițiatorii proiectului de lege susțin că educația antreprenorială este necesară, chiar dacă nu toți absolvenții vor avea propria afacere:
„Inițiativa legislativă are drept scop introducerea educației financiare în învățământul preuniversitar, alături de educația antreprenorială. Introducerea educației antreprenoriale în școli reprezintă un aspect de natură a încuraja spiritul antreprenorial de la vârste cât mai fragede.
Stimularea educației antreprenoriale este o prioritate peste tot în lume, iar România se aliniază astfel trendului global. Totuși, trebuie să recunoaștem că nu toți absolvenții vor deveni antreprenori, însă toți vor avea nevoie de cunoștințe de bază cu privire la gestionarea unui buget propriu.”
sursa: antena3.ro