Dezvăluiri

Experiența traumatizantă a unui târgujian, în sistemul medical din municipiu: ”Poți muri cu asemenea „întârziați”, angajați pe pile și gărzi nemeritate!”

Un bărbat din Tg-Jiu, revoltat după o experiență tristă pe care a trăit-o, miercuri după amiaza, la spitalele și centrele de permanență din municipiu, a povestit totul pe o rețea de socializare. Jurnaliștii GorjOnline au stat de vorbă cu Manuel Șerbulescu, iar târgujianul s-a declarat profund dezamăgit, după ce a alergat la două centre de permanență, camera de gardă a Spitalului 700 și Unitatea de Primiri Urgențe pentru ca soției sale, Manuela Maria, să-i fie administrată o perfuzie recomandată de medicul curant. Timp de două ore, cât a bătut la ușile acestor unități medicale, bărbatul s-a lovit de lipsa de empatie, indolența, comoditatea sau incompetența personalului medical, iar, în final, a fost nevoit să meargă la Centrul de Permanență de la Câlnic, aflat la 21 de km de Tg-Jiu, unde cadrele medicale n-au stat pe gânduri și, fără alte întrebări, au sărit în ajutorul femeii.

”Nu merită să fie plătiți!”

Manuel Șerbulescu a istorisit, cu decență, așa zisele ”peripeții în lumea… medicală din Tg-Jiu!”, în contextul în care, în patru unități medicale din municipiu, două centre medicale, Camera de Gardă a Spitalului 700 și UPU, soției sale i s-a refuzat administrarea unei perfuzii.

”Azi, soția trebuia să facă o perfuzie pentru problemele sale medicale. Perfuzia a fost recomandată de medicul curant. Perfuzia nu necesita internare, să fie înțeles! A fost recomandat să fie continuat tratamentul pentru 10 zile. Pentru a continua tratamentul, am mers la centrele de permanență din Tg-Jiu, două am încercat. Medicul și asistenții nu au vrut să audă de așa ceva. Întrebări peste întrebări, …am fost și cu istoricul bolilor soției mele. Nu s-au încumetat. Concluzie! Cei de la permanența centrelor nu se pricep”, a scris târgujianul pe contul său de pe o pagină de socializare.

Manuel Șerbulescu a făcut apel la primarul municipiului Tg-Jiu și la președintele Consiliului Județean Gorj pentru a dispune ca medicii de la centrele de permanență să fie testate, din punct de vedere al competenței. ”Nu merită să fie plătiți. Domnul Primar sau Domnul Președinte de Județ Gorj ar trebui să le facă o testare de competențe, cu o comisie medicală din alt județ! Poți muri cu asemenea „întârziați”, angajați pe pile și gărzi nemeritate”, a adăugat târgujianul care a precizat că cei de la centrele de permanență l-au îndrumat la urgențe.

”Soția putea să stea cu mâinile și picioarele amorțite până murea…”

Dezamăgirea bărbatului a fost și mai mare când în spitale s-a lovit de aceeași obtuzitate din partea personalului medical. Revoltător este că soții Șerbulescu au cerut un lucru aproape banal, administrarea unei perfuzii, pe care, culmea, o și aveau, însă au fost refuzați în cele două structuri de urgență al SJU Tg-Jiu.

”Nici la Spitalul 700, nici la UPU de pe Tudor n-au schițat cea mai mică empatie. Soția putea să stea cu mâinile și picioarele amorțite până murea, n-aveau treabă. Au zis că nu-i de competența lor. Bine, bă! Știu, e stres mare. Dar și cel care vine la tine e-n stres. Se pare că am fost prost îmbrăcat eu și soția mea (aveam blugii rupți în genunchi, de, așa-i moda, soția, în bermude), stres că vă luați salariile tot din impozite și taxele noastre. Dacă învățați măcar puțin din jurământul lui Hypocrate, înțelegeați ceva bun. Sunteți stresați, noi ăștia de rând suntem fericiți! Așa să fie!!!”, a mai arătat Șerbulescu.

Disperat, bărbatul a căutat cel mai apropiat centru de permanență unde să încerce să-i fie administrată acea perfuzie soției sale, așa că a ajuns la Câlnic, la 21 de km de Tg-Jiu.

”Surpriză mare!!! Centrul de Permanență din comuna Câlnic n-au avut problemă cu perfuzia și cu ce conține aceasta. Au citit recomandarea medicului curant al soției, au știut despre diagnostic și, fără probleme, au sărit în ajutorul soției mele, fără să pună alte întrebări!! Felicitări doamnei Doctor! Merită Felicitări doamna Asistentă!! Nu v-am reținut numele, dar sunt oameni de nădejde pentru comuna Câlnic. Felicitări doamnelor și colegelor dumneavoastră. Acesta-i actul medical adevărat! Mulțumesc Centrului de Permanență al comunei Câlnic, Județul Gorj!”, a încheiat târgujianul.

”Sunt dezamăgit!”

Contactat de jurnaliștii GorjOnline, Manuel Șerbulescu a povestit că totul s-a petrecut între orele 15,00 și 17,00, în Tg-Jiu și a ajuns la Centrul de Permanență de la Câlnic după această oră. ”Am fost la centrul de permanență din 9 Mai, de la sensul giratoriu și la cel de pe 8 Mai. La Spitalul 700 era o asistentă și m-a expediat. La UPU am ajuns după ora 15,00. Era un medic tânăr și a zis că nu e de competența lor. Sunt dezamăgit! Medicul curant al soției este un om minunat și m-a trimis la 700, inițial, știind cel mai bine problemele medicale ale soției mele”, a conchis Manuel Șerbulescu.

PRECIZARE

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu au ținut să facă unele precizări, în legătură cu acest caz.

”In structurile de urgență ale unui spital nu se efectuează tratamentul recomandat de un medic in sistemul ambulator. Medicamentele care sunt administrate în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu sunt cu trasabilitate clar stabilită (proveniență și modul de păstrare), iar personalul medical nu își poate asuma riscul de a administra medicamente la care nu poate fi stabilită, fără urmă de îndoială, trasabilitatea.
Doamna, care prezenta o patologie cronică, fără risc vital, a fost corect îndrumată către structurile care asigură astfel de servicii (centrele de permanență). Potrivit art 7 din Ordinul 774/2023, „serviciile medicale acordate in cadrul centrelor de permanență sunt următoarele: (…) administrarea de către asistentul medical a medicatiei injectabile/perfuzabile necesare tratamentului recomandat de medicul de familie/medicul specialist, după caz, precum și administrarea medicației necesare tratamentului de urgență conform indicației medicului din cadrul centrului de permanență (…)”.
Facem, pe această cale, un apel către medicii care își desfășoară activitatea în sistemul ambulatoriu privat, ca atunci când indică medicație injectabilă/perfuzabilă, să se asigure că pacientul este corect informat și îndrumat către structuri care pot să efectueze acest serviciu, conform legislației în vigoare”, a precizat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al SJU Tg-Jiu.

 

 

Citește și:

Un comentariu

  1. Acesti asa zisi „Doctori” nu se mai incadreaza la „oameni”, nici macar animale…. Daca s-ar uita pe tiktok la filmulete ar vedea ca si animalele au empatie!!! Pacat ca sunt platiti „faraonic” (sa citam ziare de cancan)!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *