Cel mai probabil, în locul halelor de producție va „răsări“ un cartier de blocuri.
În prezent, clădirile şi halele unde se produceau celebrele ţigări „Carpaţi“ de Tg-Jiu, „Mărăşeşti” sau „Snagov”, se află în paragină şi parcă locul a fost afectat de o explozie asemănătoare celei de la Cernobîl. Chiar şi două staţii de alimentare cu combustibil din perioadă comunistă mai dăinuie în incinta unităţii.
Omul de afaceri Ilie Ilinca deține grupul de firme Luzan, una dintre acestea fiind distribuitor al produselor din tutun, având parteneriate solide cu toți marii producatori de țigări din România și filiale în mai mult de zece județe, iar anul trecut a avut o cifrî de afaceri de aproape 1,2 miliarde de lei, adică 224 de milioane de euro. 1.000 de salariați lucrau în cadrul fabricii de tutun
Fabrica de ţigarete şi-a deschis porţile în anul 1940. Este una dintre marile realizări ale guvernului condus de către Gheorghe Tătărescu, gorjean la origine, care a mai lăsat locurilor sale de baştină o fabrică de confecţii, un spital de boli de plămâni dotat şi cu o hidrocentrală care îi asigura energia electrică, Ansamblul Monumental realizat de Constantin Brâncuşi, precum şi construcţia Transalpinei.
Fabrica funcţiona cu succes şi în perioada comunistă, când peste 1.000 de salariaţi îşi desfăşurau activitatea în cadrul unităţii.