Dezvăluiri

Fostul șef al SGA Gorj, CONDAMNAT PENAL!

Magistrații Judecătoriei Tg-Jiu l-au condamnat, miercuri, pe Alexandru Buduran, fostul director al Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Gorj, la o pedeapsă de 2 ani și 4 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare în formă continuată și instigare la fals intelectual în formă continuată. Judecătorii au dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni. Buduran a fost trimis în judecată, în luna mai a acestui an, pentru comiterea a 136 de infracțiuni de delapidare și 75 de fapte de instigare la fals intelectual, după ce, anul trecut, inspectorii ITM Gorj au descoperit, în urma unui control, că directorul SGA folosea, la negru, muncitori, angajați ai instituției pe care o conducea, pentru construcția vilei sale de la Rânca. Mai mult, în încercarea de a mușamaliza faptele, Buduran i-a instigat pe angajații SGA să falsifice pontajele muncitorilor pe care îi folosea în timpul serviciului, precum și documentele unor utilaje ale instituției pe care le utiliza la lucrările de la vila sa.

Pe lângă pedeapsa de 2 ani și 4 luni de închisoare cu suspendare, judecătorii i-au impus fostului director al SGA Gorj să presteze o muncă neremunerată, în folosul comunităţii, o perioadă de 60 de zile, în cadrul UAT Târgu-Jiu sau DGASPC Gorj și să frecventeze un program de reintegrare socială.

Mai mult, ca pedeapsă complementară, lui Alexandru Buduran i-a fost interzis, timp de 2 ani și jumătate, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat.

Instanța a desființat toate înscrisurile falsificate, adică foile de prezentă a celor 12 angajați ai SGA, folosiți la construirea vilei lui Buduran de la Rânca și a altor documente și a constatat că prejudiciul cauzat instituției a fost achitat integral.

Fostul director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj, a fost trimis în judecată, pe 14 mai a.c., fiind acuzat că a folosit, timp de mai multe săptămâni, în toamna anului trecut, câțiva subordonați pentru a lucra la cabana lui de la Rânca.

”La data de 7 octombrie, ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, un bărbat, de 39 de ani, din ar fi dispus ca în perioada septembrie-octombrie 2020, nouă bărbați, cu vârste cuprinse între 35 și 50 de ani, angajați ai instituției pe care o conduce, să desfășoare activități de construire la o pensiune deținută de acesta în orașul Novaci, zona montană Rânca. În acest sens, bărbații, ar fi fost pontați în fals la locul de muncă, deși aceștia și-ar fi desfășurat activitatea la locația de mai sus. În cauză s-a întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare și fals intelectual” a comunicat atunci, Poliția Gorj.

Totul a pornit de la un control al ITM Gorj care a aplicat o amendă de 140.000 de lei pentru muncă la negru și a sesizat organele de urmărire penală.

 

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *