Pe lângă pedeapsa de 2 ani și 4 luni de închisoare cu suspendare, judecătorii i-au impus fostului director al SGA Gorj să presteze o muncă neremunerată, în folosul comunităţii, o perioadă de 60 de zile, în cadrul UAT Târgu-Jiu sau DGASPC Gorj și să frecventeze un program de reintegrare socială.
Mai mult, ca pedeapsă complementară, lui Alexandru Buduran i-a fost interzis, timp de 2 ani și jumătate, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat.
Instanța a desființat toate înscrisurile falsificate, adică foile de prezentă a celor 12 angajați ai SGA, folosiți la construirea vilei lui Buduran de la Rânca și a altor documente și a constatat că prejudiciul cauzat instituției a fost achitat integral.
Fostul director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj, a fost trimis în judecată, pe 14 mai a.c., fiind acuzat că a folosit, timp de mai multe săptămâni, în toamna anului trecut, câțiva subordonați pentru a lucra la cabana lui de la Rânca.
”La data de 7 octombrie, ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, un bărbat, de 39 de ani, din ar fi dispus ca în perioada septembrie-octombrie 2020, nouă bărbați, cu vârste cuprinse între 35 și 50 de ani, angajați ai instituției pe care o conduce, să desfășoare activități de construire la o pensiune deținută de acesta în orașul Novaci, zona montană Rânca. În acest sens, bărbații, ar fi fost pontați în fals la locul de muncă, deși aceștia și-ar fi desfășurat activitatea la locația de mai sus. În cauză s-a întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare și fals intelectual” a comunicat atunci, Poliția Gorj.
Totul a pornit de la un control al ITM Gorj care a aplicat o amendă de 140.000 de lei pentru muncă la negru și a sesizat organele de urmărire penală.