Dezvăluiri

GÂNDACI în mâncarea pacienților cu COVID-19 de la Boli Infecțioase! DSP a amendat bucătăreasa spitalului! Primar: Mâncarea nu este comestibilă!

Unul din cei șase bucătari calificați angajați ai Spitalului Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu a fost amendat, luni, 27 aprilie a.c., de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj, cu 2.000 de lei, după ce un pacient internat în Secția de Boli Infecțioase, suspect de COVID-19, a sesizat faptul că a găsit un gândac în mâncare.

Primarul comunei Cătunele, Florinel Țuilă, a semnalat, public, că mâncarea pe care o primesc pacienții internați în Secția de Boli Infecțioase a SJU, suspecți sau confirmați cu COVID-19, nu este comestibilă.

Țuilă a afirmat că a fost sesizat de un cetățean din comuna sa, internat în secția respectivă a unității medicale, care i-a relatat că a găsit un gândac în farfurie. ”M-a sunat cineva de acolo și îmi spunea că a găsit și gândac în mâncare. Să se verifice că e gândacul și acum în farfurie pentru că n-au vrut să-l predea. În afară de acel gândac nu e mâncarea bună de mâncat, nu este comestibilă. Cetățenii nu au dreptul la alimente de acasă, că altfel ar primi de la familie și nu s-ar uita la ciorba lor, dar cum sunt nevoiți să mănânce de acolo, sunt foarte supărați”, a spus Țuilă la Radio Infinit.

Reprezentanții DSP Gorj s-au autosesizat și, în urma verificărilor, au decis sancționarea unei bucătărese cu amendă de 2.000 de lei.

Trebuie spus că porțiile de mâncare pentru pacienții internați la Secția de Boli Infecțioase a SJU Tg-Jiu, suspecți sau pozitivi cu COVID-19, se livrează în regim de catering de la bucătăria spitalului.

Mai trebuie precizat că unitatea medicală are angajați șase bucătari calificați, plătiți cu salarii între 2.371 de lei și 2.692 de lei și opt muncitori necalificați care deservesc blocul alimentar.

În toamna anului trecut, presa locală dezvăluia că alimentele folosite la meniul bolnavilor din spitalul Tg Jiu erau ținute în condiții improprii, spațiul de depozitare fiind plin de mucigai, de pe ziduri se desprindeau bucăți de tencuială, din cauza umidității, iar legumele erau puse direct pe jos.

 

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *