Ultima oră

Jocurile video devin disciplină opțională în licee. Detaliile date de Ministerul Educației

Ministerul Educației va introduce disciplina opțională „Dezvoltarea jocurilor video” în programa națională pentru învățământul liceal.

Noua materie școlară se va desfășura timp de un an școlar, având oră pe săptămână, și este accesibilă tuturor liceenilor, indiferent de filieră sau specializare. Liceeni vor participa la orele disciplinei într-un laborator de informatică.

„Disciplina are în vedere inițierea elevilor în toate etapele de dezvoltare a jocurilor, de la proiectare până la publicare, utilizând limbajul de specialitate. Ea permite implicarea elevilor în activități similare cu ale profesioniștilor din domeniu, realizate pe grupe, elevii asumându-și rolurile specifice dintr-o echipă de dezvoltare a unui joc și conștientizând valoarea muncii în echipă”, transmite Ministerul Educației.

Programul de studiu va include competențe din domenii diverse, precum narațiune, design grafic, inginerie de sunet și management de proiect, integrând astfel noțiuni de matematică și științe pentru a modela acțiunile personajelor în jocuri.

Programa materiei pe parcursul anunului școlar va fi: „Introducere în teoria jocurilor”, „Proiectarea jocului (game design)”, „Instrumente digitale pentru dezvoltarea jocurilor”, „Elemente de bază ale programării orientate pe obiecte şi pe evenimente”, „Grafică şi secvenţe audio pentru o aplicaţie de tip joc video”, „Aplicaţie de tip joc video”, „Testare, depanare şi optimizare a aplicaţiei” și „Distribuire şi publicare”.

„În România, dar și în alte țări, industria de dezvoltare a jocurilor ocupă un rol important pe piața muncii, iar programa școlară a disciplinei „Dezvoltarea jocurilor video” răspunde nevoilor de alfabetizare digitală din perspectiva noilor cerințe socioprofesionale, printr-un curriculum relevant, vizând formarea unui set de competențe digitale pe care absolvenții învățământului liceal să le poată valorifica în viața activă. De asemenea, disciplina valorifică creativitatea și curiozitatea elevilor, oferindu-le șansa de a dobândi experiență inițială pentru un domeniu extrem de atractiv în rândul tinerilor”, a motivat Ministerul Educației implementarea noii discipline.

 

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește și
Close