Stil de viață

Leguma care nu ar trebui să lipsească din farfuria ta. Te apară de cancer și infarct

Roșia, căci despre ea e vorba, ar trebuie să fie nelipsită din dieta celor mari si celor mici, pentru ca previne o multime de boli, începând cu cele cardiovasculare şi terminând cu cancerul.

Rosiile previn cancerul

Roşiile sunt bogate în licopen, o substanţă care împiedică apariţia anumitor tipuri e cancer, în special cancerul la colon, la sân şi la prostată. În special pasta de tomate este o sursă excelentă de licopen, uşor de asimilat în organism. Roşiile, în special cele galbene, conţin cantităţi importante de betacaroten, un excelent antioxidant şi cu efect în prevenirea cancerului de colon, esofagian, pulmonar. Efectul roşiilor este potenţat de consumul de usturoi.

Rosia – importanta pentru sanatatea cardiaca

Incindenţa infarctului miocardic scade cu 20-50 % la persoanele care consumă frecvent roşii crude sau suc de roşii, arată studiile. Sucul şi pasta de roşii protejează vasele de sânge şi previn apariţia aterosclerozei coronariene şi trombozei. Au rol în echilibrarea fluxului sanguin şi, prin conţinutul de potasiu, ajută la scăderea tensiunii arteriale. Licopenul scade riscul de ateroscleroză şi împiedică formarea cheagurilro de sânge – ceea ce previne atacurile vasculare cerebrale.

 
Sursă
clicksanatate.ro

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *