Dezvăluiri

LIDER din CEO: Clasa politică URĂŞTE MINERII

Constantin Crețan este convins că guvernanții își vor duce planul de lichidare a mineritului și după ce va trece epidemia de coronavirus din România.

Liderul Sindicatului Lignitul Oltenia reafirmă că soarta Complexului Energetic Oltenia a fost pecetluită în momentul în care guvernanții au fost de acord să treacă grupuri ale termocentralelor pe gaz. Constantin Creţan este sceptic că după ce va trece epidemia de coronavirus politicienii aflaţi la guvernare vor privi cu alţi ochi compania minieră de la Târgu-Jiu.“Ceea ce se întâmplă acum este un război mondial de tip modern. Epidemia este o gândire din care mulți vor profita din plin. Cei din industria farmaceutică, din alimentația publică, se vor îmbogăți. Toate guvernele de după 1989 au fost interesate de distrugerea mineritului. Cărbunele era în vizor pentru a-l lichida, indiferent de situație, din pură răzbunare, pentru că minerii s-au opus guvernărilor de-a lungul timpului. Clasa politică românească urăște minerii”, afirmă liderul sindical. Eugen Iovan este mai optimist. Liderul Sindicatului Energia Turceni spune că guvernanții trebuie să privească altfel Complexul Energetic Oltenia de acum înainte.“Trebuie ca energia să o producem noi, să nu mai depindem de alții. Trebuie să ne trezim odată și –odată la realitate. Avem cărbune, avem gaze, tot ce ne trebuie și luăm energie din afară, nu vedeți că e o mare anomalie?”, spune Eugen Iovan.

 

Citește și:

3 Comentarii

  1. Asa este domnul lider,guvernantii urasc minerii….mai ales pe cei din Valea Jiului….aici ura a inceput dupa 1905,atunci cand social democratia rusa isi trimisese agentii in zona….era perioada in care mensevicii nu faceau separatism cu bolsevicii, scopul fiind comun ,acela de a pune cu botul pe labe vestitul imperiu Austro Ungar,sabotandu-i industria metalurgica destul de bine dezvoltata prin zona….dupa 1919 bolsevicii au pus cu botul pe labe pe mensevici,iar minerii au devenit proletari , fapt greu digerabil de catre proprietarii de mina si otelarii…a urmat o perioada tihnita pt.mineri, Ceausescu stia ca zona este necontrolabila de catre securitate,controlul fiind detinut de nepotii agitatorilor de la inceput de secol XX…..au disparut si astia dupa 1990…..acum guvernantii plini de ura stiau ca minerii nu au spatele asigurat, ,actiunile lor aveau in spate doar gargara ieftina…..prin anii 90 sefii mineritului in lignit se amuzau copios prin sala de mese situata vizavi de gara Rovinari,privind la tv. disperarea siderurgistilor de la Hunedoara,Calan, Resita……….fiecare pasare pe limba ei piere…….

  2. In anul 1933 minerii s-au revoltat pentru un salariu mai mare, desi aveau un salariu mai mare decat salariul mediu pe economie si mult mai mare decat cei de la Primarie , in 1977 s-au revoltat pentru salariu si conditii inumane de munca si in 1981 minerii de la Motru s-au revoltat pentru obtinerea la liber a painei, au urmat mineriadele din 1990-1991, 1999. Minerii trebuie respectati muncesc mult in conditii grele, insa , din 2017 salariul lor este mai mic decat cei de la Primarie si alti bugetari, situatie ce NU a fost niciodata in istoria Romaniei. Conducatorii Judetului, cei de la CEO si Guvernul ar trebui sa analizeze acest aspect paradosal

    1. Corect domnu’ leader, grevele din 1933 au fost in 1929 ,un adevarat macel din Istoria Romaniei…..acea greva de la Lupeni a contribuit semnificativ, 30 de ani mai tarziu la modernizarea cinematografiei romane…..Lica Gheorghiu acrtita cu rol principal in filmul ”Lupeni 29” i-a cerut voie tatalui sa plece putin pana la Paris de unde a venit cu echipament de flmare nou de productie americana…..in anul 1981, 3 ortaci au plecat sa cumpere paine din orasul Motru……suparati ca nu au gasit paine, au intrat in carciuma, unde au dezmembrat in bataie un student din Galati ,venit sa munceasca pe Santierul National al Tineretului….asta muncea alaturi de alti studenti si elevi romani fara paine si fara retributie in Cariera Lupoaia……..la spital ,studentului,pe langa oasele rupte,,doctorii i-au gasit si ceva raie ,boala luata din caminele liceului ,unde practicantii de munca voluntara erau cazati…Nu ar trebui sa fiti suparati pe cei de la Primarie ca au lefuri mari, daca o sa cautati ,sigur aflati ca toti bugetarii astia au fost membri de sindicat minier…….aici au invatat cum sa transforme bugetul Primariei in fond de salarii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *