Liderul PSD Gorj, despre vizita premierului Ciucă: Sunt întrebări la care trebuie să obținem răspuns
Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, susține că încă nu a primit invitație pentru a participa la discuțiile, de săptămâna viitoare, de la Gorj, cu premierul Nicolae Ciucă.
Mihai Weber spune că vizita premierului României în județul Gorj este foarte importantă, pentru că gorjenii sunt bulversați. Președintele PSD Gorj speră ca Nicolae Ciucă să spună clar care va fi soarta Complexului Energetic Oltenia. În plus, să clarifice situația aplicării Legii nr.197/2021 de reducere a vârstei de pensionare în minerit și energie, dar și dacă le vor fi prelungite contractele celor 1600 de noi salariați ai CEO angajați pe perioadă determinată. “N-am fost invitat, dar îmi doresc de la reprezentanții PNL să existe implicare, pentru că, într-adevăr, sunt foarte multe întrebări care sunt puse referitor la CEO. Sunt întrebări care nu-și au răspunsul și e foarte bine că vine și va răspunde pe această temă, așa cum a fost și comunicată intenția de a participa șeful guvernului. Împreună cu alți miniștri, este foarte important să vină aici, pentru că gorjenii sunt bulversați referitor la CEO, ba se închid, ba nu grupuri, ba sunt trimiși acasă oameni, ba o lege nu se aplică cu pensionarea, ba nu se închide și vor fi menținute doar 2 – 3 grupuri. Sunt doar o parte din întrebările la care trebuie să obținem și răspuns. Sunt convins că vom obține răspunsuri, pentru că nu va fi ca vizita altui premier de la PNL, Orban, care, în momentul când a venit în Gorj, ne-a umplut rucsacul de promisiuni și niciuna dintre ele nu s-a concretizat”, spune deputatul.
“Nu se pune problema închiderii bruște a companiei”
Mihai Weber afirmă că CE Oltenia nu va fi închisă brusc. Deputatul dă asigurări că vor fi create, în următorii ani, alternative la activitatea de minerit și energie. “Nu se pune problema de a se închide brusc această unitate economică. Lucrurile, oricum, se vor schimba. Eu aș vrea ca la această întâlnire să participe și reprezentanți din zona energetică, pentru că acestea vor fi întrebările cele mai importante. După cum știți, este vorba și despre demararea acelui program de tranziție justă, care va aduce în județul Gorj o sumă consistentă, peste 500 de milioane de euro, de care gorjenii au nevoie , care înseamnă investiții, dezvoltarea județului și crearea de locuri de muncă. Vreau să subliniez faptul că cei care s-au ocupat de la bun început de atragerea acestor fonduri este echipa de la Consiliul Județean și merită toate felicitările, pentru că Gorjul este unul din cele 6 județe beneficiare de sume din tranziția justă și, dacă nu mă înșel, în Gorj vor veni cei mai mulți bani pe acest program. Deja a fost anunțată o primă investiție a unei firme din Ucraina. Sunt și altele pe flux. Pe noi ne interesează să creăm o alternativă la zona monoindustrială în care trăim, să dezvoltăm Gorjul și să atragem cât mai mulți investitori puternici”, a adăugat liderul PSD.