Pe de altă parte, Remus Truică l-a dat în judecată pe Dan Vergil Racicovschi, un cercetător, doctor în ştiinţe tehnice, specialitatea Sisteme giroscopice, care a lucrat la Institutul de Cercetări Electrotehnice (ICPE), pentru recuperarea unui împrumut de aproape jumătate de milion de euro. În 2017, Tribunalul București a decis, în procesul respectiv: „Admite cererea. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 458.750 euro, echivalentul în lei la data plăţii, reprezentând împrumut nerestituit, precum şi la plata penalităţilor de 0,1% pe zi de întârziere calculate de la data de 01.01.2012 şi până la data plăţii efective. Obligă pârâtul la plata cheltuielilor de judecată de 52.830,6 lei, reprezentând taxa judiciară de timbru. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, cererea de apel urmând a se depune la Tribunalul Bucureşti, Secţia a V-a civilă”. Apoi, și Curtea de Apel București i-a dat câștig de cauză lui Remus Truică, respingând apelul făcut de Racicovschi Dan Vergil ca nefondat, în 2019.
Cine este Remus Truică
Remus Truică s-a născut în 1970 în Turburea și a fost directorul de cabinet al premierului Adrian Năstase iar, conform justnews.ro, deține la Snagov unul dintre cele mai luxoase domenii private din jurul Capitalei. Din propriile sale declaraţii reiese că Truică deţinea, pe lângă domeniul de pe malul lacului Snagov, o colecţie de maşini sport de lux, o vilă în insula caraibeană Saint Martin, un apartament la Monte Carlo şi un iaht. În 2010, a avut o relație cu solista Patricia Kaas.
În 2019, Curtea de Apel Brasov l-a condamnat pe Remus Truică la o pedeapsă de 4 ani de inchisoare cu executare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Baneasa si a Pădurii Snagov, caz cu un prejudiciu de peste 135 de milioane de euro. În decembrie 2020, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat verdictul final în dosar, omul de afaceri Remus Truică fiind condamnat la 7 ani de închisoare.