Ultima oră

Modificări care vizează toți angajații din România – Obligații noi pentru înscrierea în Revisal

O nouă propunere de modificare a Codului Muncii prevede ca angajatorii să fie obligați să înscrie în Registrul General de Evidență a Salariaților (Revisal) nivelul și specialitatea formelor de studiu absolvite de angajați, începând cu ultima formă de învățământ obligatoriu, informează profit.ro.
Revisal, un instrument folosit pentru evidența angajaților, conține toate contractele individuale de muncă ale salariaților unei firme. În conformitate cu legislația actuală, fiecare angajator este obligat să înființeze un astfel de registru și să îl completeze corect și în timp real.

Inițiativa legislativă propusă presupune că angajatorii vor trebui să înscrie informații detaliate despre educația angajaților, cum ar fi ultimele forme de învățământ absolvite, inclusiv detalii precum „liceu + facultate + master” sau „liceu + facultate + master + doctorat”. Aceste date ar oferi o imagine mai clară și mai nuanțată a calificărilor și competențelor angajaților.

Argumentele inițiatorilor
Inițiatorii proiectului argumentează că includerea acestor informații în Revisal ar aduce beneficii semnificative pentru gestionarea resurselor umane și ar asigura conformitatea cu reglementările legale.

„Includerea informațiilor despre tipurile de studii absolvite de angajați în Revisal ar aduce beneficii clare, asigurând o imagine mai completă și mai nuanțată a calificărilor și competențelor forței de muncă. Uneori, ultima calificare obținută nu reflectă în totalitate competențele și expertiza unui angajat. De exemplu, un angajat poate avea o diplomă recentă într-un domeniu specific, dar o diplomă anterioară într-un domeniu mai larg, care ar putea fi relevantă pentru diverse roluri”, se arată în propunerea legislativă.

Totodată, această măsură ar oferi autorităților și Institutului Național de Statistică acces la date relevante pentru elaborarea de rapoarte și statistici despre piața muncii, nivelul de educație al forței de muncă și alte aspecte importante pentru dezvoltarea politicilor publice. Datele colectate ar putea fi utilizate pentru monitorizarea tendințelor în educație și pentru a dezvolta politici care să răspundă mai bine cerințelor pieței muncii.

 

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *