Ultima oră

Oraşul care vinde maşini de la 50 de lei. Primăria le-a ridicat de pe străzi şi nu le-a revendicat nimeni

Gunoiul unora, comoara altora sau, mai bine zis, Raiul pasionaţilor de maşini. Se întâmplă la Cluj, acolo unde Primăria scoate la licitație "rablele" ridicate de-a lungul vremii de pe străzile din oraş. A expirat termenul în care proprietarii le mai puteau revendica, aşa că acum sunt scoase la vânzare drept chilipiruri. Cu preţuri care pornesc de la 50 de lei, sunt mulţi doritori care le dau târcoale.

Abandonate de proprietari pe străzile Clujului, maşinile au fost ridicate de Primărie după mai multe somaţii. Acum sunt scoase la licitaţie drept chilipiruri, cu preţuri între 50 şi 700 de lei. Unele dintre ele sunt adevărate comori pentru pasionaţii auto.

Una dintre vedetele rablelor este o mașină nemțească, fabricată în 1992. Deși trebuie revopsită, caroseria e în stare bună și nici interiorul nu arată foarte rau. Prețul de vânzare e de 300 lei, nu e cea mai ieftina. Există însă mașini și la prețul de 50 de lei.

Alin, un pasionat de maşini vechi, e în căutarea unui autoturism pentru piese de schimb. Preţurile mici l-au atras la depozitul Primăriei, unde poate vedea întreaga ofertă.

„Un Mercedes vechi. Maxim 1500 de lei”, spune Alin, întrebat despre ce mașină caută și cât este dispus să plătească pentru ea.

Alţii, în schimb, speră că la preţ de maşină de spălat să îşi cumpere un automobil pe care să îl înmatriculeze şi să îl folosească pe şosea.

„O să iau şi eu maşină. Am văzut aici un Peugeot, un Golf 5 acolo, lovit. Sunt nişte maşini care ar merita până în 1.000 de lei”, spune un bărbat.

Numai anul trecut, 143 de maşini abandonate au fost ridicate de Primăria Cluj-Napoca de pe domeniul public şi aşteaptă împlinirea termenului pentru a fi scoase la licitatie.

„Să mai zică cineva că e scump la Cluj. Dacă cumperi Mercedes cu 50 de lei şi BMW cu 50 de lei înseamă că nu e scump. Aceste spaţii se eliberează şi vor putea fi ocupate de alţi cetăţeni cu maşini în regulă, care respectă prevederile legale”, a declarat Emil Boc.

Dar procedura nu e deloc una simplă.

Înainte ca o masină să fie considerată abandonată, poliţia locală o supraveghează timp de 6 luni, pentru a se asigura că nu este mişcată din loc. Mai apoi, printr-o astfel de somaţie propriertarul e anunţat că are 30 de zile la dispoziţie să o mute de pe domeniul public şi abia apoi e adusă într-un astfel de depozit. Chiar şi atunci, propritarul mai are la dispoziţie 30 de zile pentru a o revendica, dar trebuie sa achite transportul.

Licitaţia va fi una cu strigare şi va avea loc în 11 septembrie.

 

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *