Unul dintre parlamentarii de Gorj este de părere că hidrocentralele de pe râul Jiu puteau fi gata până în momentul de față, dacă se intervenea cu un act normativ. Legea privind finalizarea investițiilor energetice în parcuri naționale și arii protejate viza 11 hidrocentrale din țară, între care și cele două din Defileul Jiului. Este vorba de hidrocentrala Dumitra și hidrocentrala Bumbești. Lucrările au fost demarate în 2004 și nu au mai fost finalizate. Au intervenit organizațiile de mediu care au contestat modul în care investițiile afectează râul Jiu, flora și fauna din Parcul Național.
Ca urmare a crizei energetice a fost adoptată o lege care reglementa finalizarea hidrocentralelor începute în arii naturale protejate. Actul normativ a fost contestat de USR și s-au pierdut 6 luni până când Curtea Constituțională a analizat contestația. Acum se lucrează la îmbunătățirea legii, astfel încât să nu mai poată fi contestată.
Deputatul de Gorj, Mihai Weber, a declarat că în toată această așteptare soluția ar fi fost o ordonanță de urgență în baza căreia să fie începute și finalizate lucrările.
„Erau soluții pentru a avea noi surse de producere a energiei electrice și unele cu energie verde. S-a pierdut timp cu procedura aceasta la Curtea Constituțională. Rezolvarea era o Ordonanță de Urgență și să fie demarate urgent lucrările și să avem finalizate acele investiții din Defileul Jiului pentru care s-a cheltuit enorm. Acele două hidrocentrale înseamnă energie pentru 300.000 de persoane, aproape un județ întreg”, a declarat Mihai Weber, liderul PSD Gorj.