Dezvăluiri

Personalul medical de la spitalele gorjene, în așteptarea stimulentului COVID!

Aproape o sută de cadre medicale din Gorj care au intrat în contact ori au diagnosticat și trata pacienții infectați cu coronavirus fac asta fără stimulentul promis de președinție și de Guvern. De altfel, ministrul Sănătății recunoaște, public, că nu a plătit niciun stimulent deoarece spitalele nu ar fi tansmis ministerului pe care îl conduce lista cu numele celor care se califică pentru plata celor 2500 de lei brut. Asta nici măcar pe luna martie. Singurii care au primit stimulentul, și asta pe prima lună de luptă cu coronavirusul au fost salariații Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.

„N-am primit de la niciun spital. Așteptăm să se facă nominalizarea. Încă sunt discuții la aceste spitale, care sunt persoanele. Noi am creat un cadru legislativ prin care să putem plăti, bonifica, acești oameni care au lucrat. Mai rămâne să știm și care sunt acești oameni. N-avem la nivel central de unde să știm”, a declarat ministrul Tătaru, la un post de radio.

Stimulentul de risc pentru personalul medical implicat direct în tratarea bolnavilor infectaţi cu coronavirus, aproximativ 75.000 de cadre medicale, trebuie să aibă o valoare lunară de 2.500 lei (din care se scade impozitul pe venit de 10%). Acest stimulent nu se referă doar la medici, ci şi la asistenţi, la partea de personal care deserveşte ambulanţele, la partea de personal paramedical.

De altfel, acest stimulent trebuie acordat medicilor, personalului medico-sanitar și paramedical, inclusiv personalului auxiliar implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților infectați cu COVID-19 și urma să fie plătit inițial din fondul de salarii al unității sanitare angajatoare, urmând să fie decontat ulterior din fonduri europene.

În Gorj, trebuie să primească stimulentul angajații operativi ai Serviciului Județean de Ambulanță Gorj, dar și salariații spitalelor din Târgu-Cărbunești, Târgu-Jiu, Motru, Rovinari, Novaci, Bumbești-Jiu și Turceni care au depistat, testat și tratat pacienți cu COVID 19.

Banii nu numai că nu s-au primit, dar sindicatele din sănătate chiar cer o majorare a salariilor, solicitarea nefiind luată în seamă de nimeni.

 

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *