În comuna Polovragi din județul Gorj va avea loc o premieră națională: un taur de 1.000 de kilograme va fi preparat la proțap în cadrul primei ediții a Festivalului European Bio. Bucătarii polonezi se vor ocupa de prepararea acestuia. „Este un adevărat procedeu. Proțapul trebuie să stea 24 de ore la foc, după care va fi oferit vizitatorilor la degustarea“, a precizat Andreea David, președinte Asociația de Dezvoltare Locală și Parteneriat Local Polovragi.
Festivalul va avea loc pe același amplasament pe care se desfășoară târgul de Sfântul Ilie.
„Vor fi prezentate toate tipurile de produse bio certificate, precum și produse tradiționale atestate, precum și produse de artă populară: costume populare, ceramică, țesături, covoare. Partenerii din Polonia vor fi prezenți cu o gamă de variată de carne, brânzeturi, renumitele mere bio poloneze și legume. Cei din Republica Moldova vor veni cu renumitele vinuri moldovenești, cereale semințe și miere. De asemenea, la festival vor veni producători din Serbia și Bulgaria, care vor aduce produse bio de înaltă de calitate“, a spus Andreea David, președinte Asociația de Dezvoltare Locală și Parteneriat Local Polovragi.