Ultima oră

Primar reţinut de DNA în dosarul șpăgilor în spitale

Primarul comunei Drăguşeni din judeţul Botoşani, Eugen Nechita, a fost reţinut de procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), el fiind suspectat de trafic de influenţă.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Suceava au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea, începând cu data de 20 decembrie 2023, a inculpatului: NECHITA EUGEN, primar al comunei Drăgușeni, județul Botoșani, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență”, a anunțat joi, 21 decembrie DNA.

Potrivit procurorilor, în cursul anului 2020, Eugen Nechita ar fi pretins și primit de la două persoane suma de 2.000 de euro, pentru a-și exercita influența pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenți din conducerea Sanatoriului de Neuropsihiatrie Podriga, județul Botoșani, pentru ca aceștia să dispună angajarea unei rude a persoanelor respective pe un post de asistent medical.

„Promisiunea făcută de inculpat nu ar mai fi fost adusă la îndeplinire, postul respectiv fiind ocupat, printr-un transfer, de către o altă persoană”, au transmis procurorii DNA.

Joi, 21 decembrie 2023, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Eugen Nechita este membru PSD și a devenit cunoscut în presa din România, când a anunțat în anul 2022 că administrația pe care o conduce va oferi case familiilor cu copii mulți.

Primarul din Drăgușeni, Eugen Nechita, spune că s-a gândit să valorifice casele abandonate și în același timp să găsească o metodă de a repopula comuna.

„Prea multe case de izbeliște, prea mulți tineri fără casă. Sunt familii de tineri care stau cu părinții, cu mulți copii. Am decis să rezolvăm această problemă socială, cumpărând aceste case, le transformăm în case sociale și le oferim acestor familii”, a declarat Eugen Nechita.

Comuna Drăgușeni, aflată la 50 de km de Botoșani, are în jur de 2.300 de locuitori. Ca majoritatea comunelor din nordul Moldovei, satele suferă din cauza depopulării. Populația este îmbătrânită, iar mulți tineri preferă să plece la muncă în străinătate.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *