Ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu, a anunțat, miercuri, că Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a hotărât să autorizeze puncte de sacrificare ovine și în fermele crescătorilor de oi care sunt persoane fizice, pe baza atestatului de producător și a carnetului de comercializare.
„Salut decizia ANSVSA de a permite autorizarea sanitar-veterinară a punctelor de sacrificare ovine și la nivelul fermelor deținute de persoane fizice, în baza atestatului de producător și a carnetului de comercializare.
Când vremurile sunt complicate, este important să simplificăm accesul fermierilor la piața de desfacere și să oferim consumatorilor cât mai multe posibilități pentru a alege produsele obținute pe plan local.
Rămân în dialog permanent cu crescătorii de animale și voi continua demersurile pe lângă toate instituțiile cu care colaborăm pentru identificarea celor mai bune soluții pentru sprijinirea fermierilor români”, a anunțat ministrul agriculturii.