IȘJ Gorj precizează că petițiile, cererile, reclamațiile se pot trimite în această perioada exclusiv online, la adresa de email isjgorj@yahoo.com sau pe fax la nr. 0253224750. De asemenea, toate audiențele vor fi reprogramate.
În schimb, la Primăria Municipiului Târgu Jiu încă nu a fost luată nicio decizie în acest sens, ci doar s-a restricționat accesul în instituție. Mai exact, cetățenii au acces doar la Centrul de Informare a Cetățeanului pentru a depune petiții, reclamații sau cereri sau pot opta pentru transmiterea acestora prin intermediul fax-ului, adresei de e-mail sau telefonic.
Totodată, trebuie menționat că funcționarii publici din cadrul acestui birou nu beneficiază de materiale igienico sanitare și nici de echipament de protecție adecvat, respectiv mănuși de unică folosință și măști de protecție, fiind expuși la riscul de infectare cu COVID-19 neexistând nici măcar ghișee. De asemenea, nici programul de lucru nu a fost modificat în timp ce Raed Arafat a anunțat că pentru instituțiile publice decalarea programului e obligatorie în perioada 12-31 martie, iar instituțiile care nu pot, vor găsi soluții alternative.
La nivel de țară a fost stabilită o serie de restricții pentru a limita răspândirea infecțiilor cu coronavirus:
1. Pentru instituțiile publice decalarea programului e obligatorie în perioada 12-31 martie. Instituțiile care nu pot, vor găsi soluții alternative.
2. Restricționarea activităților culturale, științifice, religioase și de divertisment, în spații închise până la 100 de persoane, până la 31 martie. Teatre, săli de cinema, toate peste 100 de persoane.
3. Sistarea activităților cu public pentru muzee, până în 31 martie.
4. Suspendarea cursurilor în școli și în învățământul superior.
5. La nevoie structurile de poliție asigură măsurile necesare, inculsiv escortă pentru cei care transportă bolnavi sau suspecți de coronavirus.