Ultima oră

Rețeta corectă pentru vin fiert


Se apropie sărbătorile de iarnă și nimic nu se compară cu o cană de vin fiert la gura șemineului. Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă în organismul tău atunci când bei vin fiert? Specialiștii oferă mai multe informații despre una dintre cele mai consumate băuturi de la târgurile de Crăciun.
Vinul fiert ar putea avea o mulțime de beneficii pentru sănătate, dar acesta trebuie consumat întotdeauna cu măsură. Excesul de alcool îți poate provoca probleme grave de sănătate, motiv pentru care acesta este interzis persoanelor care se confruntă deja cu boli cornice și nu numai.
Ce se întâmplă în organismul tău când bei vin fiert
Indiferent dacă vizitezi piețele locale de Crăciun sa îl prepari acasă, vinul fiert este un element de bază al sărbătorilor de iarnă.
Un medic a dezvăluit ce efecte poate avea băutura aceasta îndrăgită asupra organismului tău. Dr. Deborah Lee, a declarat pentru Express.co.uk că vinul fiert ar pueta avea beneficii pentru sănătate. În ciuda conținutului de alcool care se ascunde în fiecare cană, băutura aceasta populară poate avea beneficii pentru sănătatea cardiovasculară.
Studiile au arătat că vinul roșu crește colesterolul bun și scădea colesterolul rău. Deși unele studii au sugerat că consumul moderat de alcool, în special de vin roșu fiert, poate avea beneficii pentru sănătatea inimii, este stențial de reținut că aceste beneficii potențiale nu sunt exclusiv datorate vinului fiert, ci sunt asociate și ingredientelor specifice care se adaugă acestei băuturi.
Vinul roșu fiert conține compuși polifenolici, precum resveratrolul, care pot avea proprietăți antioxidante și pot influența pozitiv sănătatea inimii.
În plus, alte ingrediente cheie folosite pentru a pregăti vinul fiert ar putea aduce beneficii nivelului tensiunii arteriale.
Mirodeniile utilizate în mod obișnuit în vinul fiert, cum ar fi scorțișoara, cuișoarele și anasonul stelat, pot oferi anumite beneficii pentru sănătate, inclusiv efecte potențiale asupra tensiunii arteriale.
De exemplu, cercetările arată că scorțișoara poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Alte ingrediente populare precum, cuișoarele, conțin o mulțime de antioxidanți.
Acestea pot oferi proprietăți antiinflamatorii și pot contribui indirect la sănătatea cardiovasculară generală.
În plus, unele studii sugerează, de asemenea, că anasonul stelat are un impact pozitiv asupra reglării tensiunii arteriale. Cu toate acestea, specialiștii atrag un semnal de alarmă. Pentru a te bucura de beneficiile acestei băuturi este esențial să o consumi cu moderație.
Cine nu ar trebui să consume vin fiert
Vinul este probabil sigur pentru majoritatea adulților atunci când este consumat cu moderație. A consuma mai mult vin decât este necesar poate duce în timp la apariția problemelor de sănătate.
Cantitățile mari de vin fiert pot provoca somnolență, probleme de mers, vărsături și alte probleme grave de sănătate.
Consumul unei cantități mari de vin pe termen lung poate cauza multe probleme grave de sănătate, inclusiv dependența, problemele hepatice și anumite tipuri de cancer.
Totodată, medicii susțin că femeile însărcinate nu ar trebui să consume vin fiert sau orice alt tip de alcool. Alcoolul poate provoca malformații congenitale și alte vătămări grave ale copilului nenăscut. Consumul de alcool este strâns legat de riscul de avort spontan, spun specialiștii.
Consumul de vin fiert pentru o perioadă lungă de timp poate crește riscul de accident vascular cerebral, atac de cord, leziuni ale creierului, leziuni hepatice ți probleme neurologice.
Cum prepari rețeta de vin fiert
Rețeta de vin fiert cu scoțioara și piper este simplă și ușor de preparat. Pentru aceasta vei avea nevoie de: 750 de ml de vin roșu, 3 linguri de zahăr, 2 bețe de scorțișoara, 2-6 boabe de piper negru, 3-4 cuișoare, 1 portocală feliată, 1 măr feliat.
Tot ce trebuie să faci este să torni vinul într-o cratiță și să adaugi zahărul, scorțișoara, boabele de piper, cuișoarele, feliile de portocala și de măr.
Pune cratița la foc mic și încălzește vinul lent. Ocazional va fi nevoie să amesteci pentru a topi zahărul și a elibera aromele condimentelor.
Vinul se lasă pe foc până aproape de punctul de fierbere, aproximativ 10-15 minute. După ce vinul aprins aromă, se îndepărtează cratița de pe foc și se lasă să se infuzeze câteva minute. Se strecoară și se toarnă în căni. Acesta se servește cald, decorat cu felii de portocală sau batoane de scorțișoară. Sursa: stiripesurse.ro

 

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *