Iulian Vasile Popescu era prezentat de Dan Vîlceanu, liderul organizației județene a PNL, la finele lui 2019, ca fiind un tânăr care n-a mai făcut politică, pregătit să se sacrifice pentru binele gorjenilor. Însă, la scurt timp, partidul i-a făcut cadou un loc în Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia. Din poziția de supraveghetor, în zece luni, Popescu a câștigat 79.000 de lei.
În ciuda eșecului în alegeri, din ianuarie 2021, Popescu a fost numit consilier de stat în domeniul IT și administrație publică la Cancelaria premierului Vasile Cîțu, iar timp de nouă luni a câștigat alte 79.000 de lei.
La jumătatea lunii septembrie a anului trecut, Popescu a ajuns secretar de stat la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, funcție din care a susținut că a demisionat deși, în ordinul premierului publicat în Monitorul Oficial, pe 2 august a.c., se precizează că a fost eliberat din funcție, însă nu se face referire la vreo demisie. Din această funcție a încasat indemnizație, în trei luni și jumătate din 2021, de 34.000 de lei, adică în jur de 9.000 de lei, lunar.
Cât timp a deținut portofoliul la Digitalizare, Iulian Popescu a fost reprezentant al statului în AGA la Telekom România Communication SA și membru în Consiliul de Administrație la Compania Națională Poșta Română SA, poziții din care a câștigat, potrivit declarației de avere, în doar două luni de la finalul anului trecut, indemnizații care însumează 28.700 de lei.
Trebuie remarcat faptul că, de când Iulian Popescu a intrat în politică, Asociația Excelsior pentru Excelență în Educație, al cărei președinte executiv este, a câștigat două proiecte cu finanțare nerambursabilă, de la Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Romînii de Pretutindeni, respectiv Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, care însumează peste 4,6 milioane de lei.