Ultima oră

Semnele care indică o alergie la mâncarea consumată de Paște

În a doua zi de Paşte e important să recunoaştem semnele care indică o intoxicaţie la mâncare. Ouăle sunt unele dintre cele mai alergizante alimente aşa că aveţi grijă câte mâncaţi şi astăzi, însă mare grijă şi la câteva dintre legumele care ne pot face să ne simţim rău.

În această perioadă, a sărbătorilor, este important să fim atenți la semnele care indică o intoxicaţie la mâncare. Dermatologul Adina Alexandru a descris semnele de pe piele la care trebuie să fim atenţi în această perioadă.

„Dacă ne apare ceva pe piele trebuie să ne gândim ce anume ar fi putut provoca acel lucru și dacă am avut o masă copioasă în ziua anterioară sau în orele anterioare, urmată de o erupție, pete roșii cu mâncărime, ne putem gândi la această situație (n.r. a unei alergii alimentare).

Corelația aceasta în timp este foarte importantă, vorbim de la câteva minute până la cel mult a doua zi. Pe lângă asta sigur, dacă există și simptome digestive, dacă vorbim despre o intoxicație alimentară care poate asocia și manifestări cutanate, este starea aceea de greață, diaree, crampe, vărsături”, a spus medicul dermatolog.

Simptomele alergiei alimentare:

  • Vărsături și/sau crampe stomacale
  • Urticare, alergii cutanate
  • Dificultate în respirație
  • Respirație șuierătoare
  • Tuse repetată
  • Dificultăți la înghițire
  • Puls slab
  • Paloarea pielii
  • Amețeala sau senzația de leșin

Dermatologul Adina Alexandru a explicat și care este diferența dintre ciupiturile de insecte și alergia alimentară. „În această perioadă a picnicurilor sunt încriminate și înțepăturile de insecte. La acestea vedem punctul central roșu pe suprafața unei leziuni mai extinse. Pot fi localizate”, a explicat Adina Alexandru.

Medicul a atras atenția și la o serie de alimente care sunt cele mai alergizante.

Cele mai alergizante alimente

  • Lapte de vacă
  • Preparate care conțin ouă
  • Arahide, nuci, susan, mac,
  • Caju
  • Soia
  • Pește
  • Cereale care conțin gluten
  • Kiwi, căpșuni, ananas, cocos
  • Ciocolată, cafea
  • Alcool

Toxiinfecțiile alimentare pot fi prevenite prin adoptarea unor măsuri de igienă: spălarea frecventă a mâinilor, a fructelor și legumelor proaspete consumate, alegerea cu grijă a locurilor pentru luat masa în oraș, în special în timpul concediilor în țară sau în străinătate.

sursa: antena3.ro

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *