Ultima oră

Senatul a adoptat Legea prin care profesorii ar urma să primească bani suplimentari

Senatorii au votat, luni, proiectul de lege prin care profesorii ar urma să primească un supliment de bani pe fondul pandemiei de coronavirus, după modelul cadrelor medicale.

Votul final asupra acestei legi se va da miercuri, în plenul Camerei Deputaților.

Astfel, propunere legislativă pentru acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din învățământ pe întreaga durată a stării de alertă și urgență, ca urmare a riscului răspândirii coronavirusului COVID-19, a înregistrat 85 de voturi pentru, 25 de voturi împotrivă și 13 abțineri.

Este ideea parlamentarilor PSD, însă Guvernul Orban nu susține un astfel de proiect.

Schimbarea propusă de social-democraţi indică o majorare a salariilor cadrelor didactice din acest an şi nu din 2021, aşa cum propuse Guvernul în ordonanţa de urgenţă.

Inițiativa a fost semnată, printre alții, de secretarul general al PSD, Paul Stănescu, liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, dar și de senatorul Robert Cazanciuc.

Aceasta prevede că toate cadrele didactice, precum și personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic din învățământul de stat să primească un stimulent de risc în cuantum de 2.000 de lei lunar, respectiv de 1500 de lei lunar acordat pe toată durata stării de alertă și a stării de urgență, pentru implicarea și expunerea în fața riscului răspândirii coronavirusului COVID-19.

Proiectul de lege pentru aprobarea OUG 135/2020 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020 se află în procedură de urgenţă în Parlament şi urmează să fie votat într-un plen reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Orban: Bugetul nu îşi mai poate permite nicio creştere a cheltuielilor în momentul de faţă

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că bugetul ″nu îşi mai poate permite nicio creştere a cheltuielilor în momentul de faţă″ şi a făcut apel la toate forţele politice să nu sprijine în Parlament raportul comisiilor de specialitate privind rectificarea bugetară.

El a arătat că Guvernul ia în calcul sesizarea CCR în cazul modificărilor la rectificarea bugetară.

Premierul a indicat că amendamentele adoptate la ordonanţa de rectificare bugetară provoacă o creştere a cheltuielilor publice cu 1,7% din PIB pe anul 2020 şi cu 4,8% din PIB pe anul 2021.

 

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *