Stil de viață

Sfaturi pentru a preveni pielea uscată pe timpul sezonului rece

Pielea reacționează la schimbarea anotimpurilor iar iarna aceasta devine mai uscată și mai fragilă. Aerul rece, căldura uscată din interior, nivelurile scăzute de umiditate și vântul aspru de iarnă pot deshidrata pielea care devine ternă. Și nu vorbim numai despre ten ci de tot corpul. Pe față apar pete roșii iar ridurile sunt accentuate iar pe mâini pare că avem ”piele de corocodil”.

Cum îți dai seama că ai pielea uscată
Sigur ai observat că, odată cu răcirea vremii au început să apară schimbări în textura pielii. Roșeața, crăpărutile, mâncărimile, usturimea, sunt doar câteva dintre semnele care arată că pielea are nevoie de îngrijire specială, conform healtline.com. Simptomele pot varia în severitate și pot arăta diferit în funcție de zona afectată a corpului.

Cum să vă îmbunătățiți sănătatea pielii în lunile mai reci ale anului
Experții în dermatologie și cosmetică spun că făcând unele modificări în regimul și obiceiurile de îngrijire a pielii și folosind produsele potrivite, poți să-ți păstrezi pielea catifelată și netedă iarna.

1. Hidratati imediat dupa spalare
De fiecare dată când vă spălați fața, mâinile sau corpul, vă îndepărtați pielea de uleiurile sale naturale. Deoarece aceste uleiuri ajută la blocarea umidității, este vital să le înlocuiți. De aceea este important să folosiți o cremă hidratantă oricând vă spălați pielea, mai ales iarna.

2. Aplicați cremă de protecție solară
Având în vedere zilele mai scurte de iarnă și mai puțină lumină solară, poate fi tentant să renunți la crema de protecție solară din rutina ta de dimineață. Însă, chiar și iarna, radiațiile UV pot stresa bariera de umiditate a pielii, care este vitală pentru menținerea sănătății și hidratării pielii.
Asociația Academiei Americane de Dermatologie recomandă utilizarea de protecție solară cu cel puțin SPF 30.

3. Folosiți tratamente peste noapte
Cremele de noapte sunt o modalitate excelentă de a revitaliza sau de a preveni uscarea pielii. Emolienții sunt grozavi pentru hidratare pentru că pielea va avea timpul necesar pentru a absorbi tratamentul.

4. Ajustează-ți rutina
Dacă pielea de pe față pare a fi deosebit de sensibilă sau iritată din cauza aerului uscat de iarnă, poate doriți să vă gândiți să vă simplificați rutina de îngrijire a pielii pentru moment. Renunțați la produsele care conțin alcool și luați în considerare utilizarea doar a unei creme hidratante, a unei creme de protecție solară dimineața și a unui produs de curățare delicat cu o cremă hidratantă seara.

5. Folosiți un umidificator
Umidificatoarele pot fi utile în special atunci când încălzirea interioară este intensificată în lunile de iarnă. Umiditatea din aer poate acționa ca un agent natural de hidratare care, la rândul său, poate preveni și ameliora uscarea pielii. Potrivit Harvard Health Publishing, o setare a umidificatorului de 60% în timpul iernii poate reface umiditatea în stratul superior al pielii.

6. Renunțați la băile fierbinți
Potrivit Colegiului de Medicină Baylor, apa fierbinte poate îndepărta uleiurile naturale ale pielii mai repede decât apa călduță (care este de obicei în jur de 98,6 ° F/37 ° C) și poate provoca chiar daune.
De asemenea, aveți grijă când vă uscați pielea după baie sau duș. În loc să frecați viguros, mângâiați-vă ușor pielea cu un prosop moale, care ar putea permite o parte din umiditate să hidrateze stratul superior al pielii.

7. Folosiți mai rar produsele exfoliante
Exfolierea, care ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii de pe suprafața pielii, vă poate ajuta să vă mențineți pielea netedă. Dar dacă aceasta pare uscată sau descuamată optează mai degrabă pentru un exfoliant chimic delicat. Scruburile mai dure cu particule mari pot avea mai multe șanse să spargă bariera de umezeală a pielii și să provoace daune.

8. Adaugă produse naturale în rutina zilnică
Dacă descoperiți că ingredientele emoliente nu fac suficient pentru a vă vindeca pielea uscată, poate doriți să luați în considerare includerea ingredientelor ocluzive în rutina de îngrijire a pielii. Untul de shea, de cacao, uleiul de măceșe și de jojoba fac minuni cu pielea uscată.

9. Bea multă apă
Un alt pas cheie pentru a vă menține pielea sănătoasă și strălucitoare este să vă hodratați pe tot parcursul zilei. Deshidratarea usucă și pielea. De asemenea, este indicat consumul de alimente bogate în antioxidanți și acizi grași omega-3.

10. Optează pentru țesături neiritante
O regulă bună atunci când aveți de-a face cu orice problemă a pielii este să evitați purtarea materialelor dure. Și pielea uscată nu face excepție. Dacă pielea de pe corp este foarte uscată, încercați să purtați țesături largi, confortabile, naturale pentru a reduce riscul de iritație fizică suplimentară.

11. Purtați mănuși
Mănușile sunt bariera fizică supremă împotriva agenților de mediu care pot usca pielea mâinilor tale. Astfel că folosește-le atunci când ieși în frig. Iar cînd speli vasele, folosește mănuși din silicon.
Deși multe remedii la domiciliu pot ajuta la combaterea pielii uscate, este important să contactați un furnizor de asistență medicală sau un dermatolog dacă simptomele pielii uscate se agravează sau nu se îmbunătățesc.

 
Sursă
click.ro

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *