Numărul gorjenilor infectați cu COVID-19 este în creștere, în ultimele zile, potrivit raportărilor oficiale ale Direcției de Sănătate Publică Gorj, iar trendul ascendent a înregistrat un maximum, sâmbătă, când 25 de persoane au fost testate pozitiv, într-o singură zi.
Printre acestea, doi angajați ai fabricii de cablaje auto din Tg-Jiu, care au și fost internați în unități medicale din Gorj. Potrivit unor surse din interiorul fabricii, e panică printre angajați, în condițiile în care una dintre persoanele confirmate cu COVID-19 a fost la muncă până joi noaptea și, în realitate, pe lângă cei doi salariați ar mai fi încă cel puțin 10 suspecți, iar una din liniile de producție a fost oprită.
Cazuri confirmate la Primăria Tg-Jiu și DGASPC
Un nou caz de infectare cu COVID-19 a fost înregistrat și la Primăria Municipiului Tg-Jiu, la Serviciul de Gospodărire Comunitară. Salariata primăriei a fost la serviciu până joi, când prezenta deja unele simptome, iar în urma testării de vineri a fost confirmată pozitiv. 11 colegi ai acesteia vor intra în autoizolare, iar luni după amiaza va fi efectuată dezinfecția în instituție.
O angajată a Complexului de Îngrijire și Asistență Suseni din cadrul DGASPC Gorj a fost depistată cu COVID-19, în urma testării metodologice implementate la nivelul instituției. Duminică, 34 de angajați fuseseră testați, psihologul centrului fiind confirmată pozitiv și se așteptau alte 17 rezultate ale testelor.
Salariata a fost testată miercuri, însă joi a fost de serviciu și a intrat în contact cu 9 angajați și cinci beneficiari bătrâni. Aceștia au fost plasați în izolare, salariații la domiciliu, iar bătrânii în cadrul instituției.
Refuză internarea
E panică și în comunitatea de romi de pe strada Măgura din Tg-Jiu, după ce trei persoane au fost confirmate cu COVID-19. În cursul zilei de duminică, alți cinci membri ai comunității au ajuns la UPU cu simptome evidente ale noului coronavirus.
Problema este că cei trei romi, dar și alte persoane din cele testate pozitiv cu COVID-19, în ultimele două zile, au refuzat internarea în spital, invocând decizia Curții Constituționale, potrivit căreia internarea și carantinarea pacienților infectați cu noul coronavirus sunt neconstituționale.
Paradoxal este că, pacienții pot fi puși în situația în care medicii de familie să refuze să le elibereze concediu medical, în baza aceleiași decizii a CCR, iar aceștia, pozitivi fiind, să fie obligați să meargă la serviciu.