Dezvăluiri

Spitalul COVID de la Cărbunești, la cota de avarie! S-au făcut două solicitări la Ministerul Sănătății și nu s-a primit nimic

Unicul spital în care vor fi tratați pacienții cu Coronavirus este la cota de avarie, necesarul pe care îl are, în prezent, ar putea ține funcțională activitatea în unitatea medicală cel mult o săptămână. Din acest motiv, s-au făcut două solicitări de aparatură, dezinfectați și materiale sanitare la Ministerul Sănătății, dar până în prezent, unitatea COVID din Gorj nu a recepționat nimic. A primit câteva donații dar lucrurile se opresc aici, spune managerul spitalului, Constantin Tîrziu, cu mențiunea că opt cadre medicale, medici, asistenți și brancardieri au părăsit spitalul prin transfer, demisii sau pensionare.

Ultimul referat de necesitate de la Spitalul COVID din Gorj a ajuns la Ministerul Sănătății chiar miercuri.

„Ne lipsește apartura. Nu avem aparate de ventilație decât 3. Secția de Terapie Intensivă are 15 paturi și ar trebui să fie aparat de ventilație la fiecare pat. Plus mai trebuie monitoare, EKG-uri mai performante, avem câteva dar, nu noi și nu performante, de mai trebuie injectoare. Am mai cerut materiale de dezinfecție, substanțe bioacide. Am făcut ultima solicitare de astfel de materiale chiar miercuri, după ce am mai cerut același lucru și în videoconferință, pe 30 martie. Până acum doar ni se promite că le vom primi cât de curând. Dacă nu le vom avea, situația nu va fi roză”, a spus Tîrziu.

Unitatea a făcut achiziție de medicamente și substanțe bioacide, dar necesarul asigură funcționarea, spitalului, cel mult o săptămână, unitatea putând trata, conform capacității, 200 de pacienți cu COVID 19.

Opt în minus

Spitalul mai are nevoie, conform lui Tîrziu, de doi medici ATI-ști, doi pediatrii, doi ginecologi, un chirurg și un neonatolog. Tîrziu a solicitat acest personal, în scris, la DSP Gorj și la Instituția Prefectului.

„Repet, sunt comenzi, sunt promisiuni, avem un referat la Ministerul Sănătății depus miercuri. Am cerut cantități de materiale pentru o lună de zile. Nu putem intra în luptă cu ce avem azi, că avem necesarul pentru o săptămână, în funcție de numărul de pacienți”, a completat managerul care spune că, în aceste zile, s-au făcut scheme, instructaje cu personalul, îmbrăcări și dezbrăcări ale echipamentului în așa fel încât atunci când vor fi internați primii pacienți să se acționeze conform protocolului.

 

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *