Ultima oră

SRI face angajări


În ultimele luni, celebra instituție a anunțat de mai multe ori că a dat startul unor campanii de recrutare de personal. Ca să ajungă însă să se bucure de beneficiile oferite de locurile de muncă, recruții SRI trebuie să îndeplinească o cerință neobișnuită.
Ideea de a fi cadru SRI este atractivă pentru foarte mulți tineri de la noi din țară. Un astfel de loc de muncă le oferă statut, siguranță, confort financiar și numeroase alte beneficii. A ajunge acolo nu este deloc simplu, candidații trec printr-un proces riguros de selecție în cadrul căruia li se cer și unele informații…neașteptate.
Angajări la Serviciul Român de Informații
Primăvara acestui an a adus două serii de campanii de recrutare în cadrul Serviciului Român de Informații. Pe lângă avantajele posturilor puse la bătaie, s-a specificat și o listă cu cerințe și informații pe care candidații trebuie să le îndeplinească și ofere.
„SRI valorizează diversitatea şi adaptabilitatea. Avem convingerea că numai aşa putem răspunde provocărilor generate de un mediu de securitate în permanentă schimbare. Credem în potenţialul superior de acţiune dat de forţa echipei formate din persoane cu istoric profesional şi social divers. De aceea, căutăm candidaţi din medii variate, cu experienţe profesionale şi personale diferite şi complementare”, se specifică pe site-ul SRI, la secțiunea Profilul Angajatului.
Cerință neobișnuită pentru recruții SRI
O cerință neobișnuită pe care recruții SRI trebuie să o îndeplinească este depunerea la dosar a unei liste cu cinci persoane din anturajul personal, pentru fiecare menționându-se date personale.
„Datele de identificare a minim cinci persoane din anturajul dumneavoastră (nume/prenume, data nașterii, ocupația, locul de muncă, domiciliul complet, telefon, natura relației)”, arată cerința.
Candidații SRI trebuie să dea informații și despre deplasările lor în străinătate, precizând data, durata, scopul, destinația, persoanele care i-au însoțit, chiar și experiențele pozitive sau negative trăite.
”Scrie deplasările tale în străinătate. Pentru fiecare deplasare, menționează țara, perioada, scopul, persoanele care te-au însoțit și, dacă este cazul, experiențe deosebite din timpul acestor deplasări, fie că sunt pozitive sau negative.
Menționează dacă tu, rudele apropiate enumerate mai sus, unchii sau mătușile tale aveți sau ați avut domiciliul în străinătate. Dacă da, când a plecat fiecare, din ce motiv, unde ați fost/sunteți fiecare stabiliți și cu ce v-ați ocupat/vă ocupați?
Tu, rudele apropiate, unchii sau mătușile aveți legături stabile în rândul străinilor sau vizitați sediile unor entități străine (ambasade, consulate, centre culturale etc.)? Scrie despre contextul vizitelor, precum și despre persoanele cu care interacționați.”, se arată în cerințe.
Sursa: Bugetul.ro

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *