Concret…
Mădălina Maria Bradu, o tânără de 27 de ani, din Tg-Jiu, a fost bătută, pe 16 ianuarie a.c., de fostul său soț, Mihai Ciurea, în plină stradă, în mașina sa. Ghinionul tinerei este că locuiește destul de aproape, pe aceeași stradă din municipiu, de cel care s-a despărțit în urmă cu un an, iar în urma acestei întâlniri extrem de contondente femeia a rămas și fără mașina pe care și-a achiziționat-o după divorț, un Land Rover, cu care a plecat fostul soț și a abandonat-o în stradă.
Cu toate că a sesizat furtul autoturismului, prin apelul de urgență, iar ulterior și în scris, polițiștii nu au dat curs plângerii, femeia nefiind chemată pentru a detalia împrejurările în care i-a fost sustrasă mașina.
”Am depus nenumărate plângeri atât la Poliția Județeană, cât și la Poliția Municipală Tg-Jiu, în legătură cu mașina care mi-a fost sustrasă de pe data de 16 ianuarie 2021 și nu s-a luat nicio măsură, ba mai mult plângerile mele s-au mai și pierdut”, a scris tânăra într-una din sesizări, adresată șefului IPJ Gorj.
După o săptămână de la acest moment, pe 24 ianuarie a.c., un alt episod de o violență extremă l-a avut ca protagonist pe Mihai Ciurea. De la un banal incident în trafic, în care a fost implicată sora și cumnatul Mădălinei Bradu, petrecut chiar pe strada pe care locuiesc aceștia, s-a ajuns la un adevărat scandal, în care a apărut și Mihai Ciurea. La un moment dat cesta a ieșit cu drujba în stradă cu intenția clară de a o tăia pe fosta soție și pe rudele acesteia. La fața locului au ajuns trei mașini ale poliției și un echipaj medical, iar sora Mădălinei Bradu a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.
A urmat o nouă serie de sesizări, însă IPJ Gorj și Poliția Tg-Jiu și-au pasat responsabilitatea de la una la alta, vreme de trei săptămâni.
Tânăra povestește că la un moment dat, când a sunat la 112, era pe punctul de a fi lovită de fostul soț chiar și în fața polițiștilor, iar aceștia au amendat-o și i-au transmis să nu-i mai deranjeze.
”Am sunat de nenumărate ori la 112, aceștia deplasându-se la fața locului fără să ia absolut nicio măsură, ba mai mult mă obligau să tac și să nu îi mai deranjez. M-au amenințat că îmi dau amendă și, la un moment dat, au și făcut-o. Am numeroase înregistrări în care, de față cu polițiștii, fostul soț a sărit să mă bată, mi-a adresat cuvinte jignitoare și m-a scuipat, fără ca aceștia să intervină”, a precizat Mădălina Bradu.
Siguranță și încredere: sloganul inept al Poliției gorjene!
Femeia spune că s-a trezit în casă cu indivizi necunoscuți care au amenințat-o și se teme pentru viața sa și a fetiței sale. Tânăra povestește îngrozită toate aceste experiențe și este convinsă că acei indivizi au fost plătiți de fostul soț să facă asta pentru a o intimida, în condițiile în care, un alt bărbat i-a relatat că a sesizat procurorii, după ce a fost amenințat cu pistolul de Mihai Ciurea pentru a formula o plângere împotriva ei, pentru unele fapte inventate.
”Acesta este lăsat în libertate, deși este pusă în pericol atât viața mea cât și a copilul meu, acesta plătind diverse persoane sa intre peste mine și familia mea în casă amenințându-ne cu moartea, plătind martori mincinoși și amenințând oameni pentru a depunde plângeri mincinoase împotriva mea. Am fost informată ca a mers la un individ și l-a amenințat pe tatăl acestuia ca, dacă nu merge cu el la avocatul său să depună plângere împotriva mea așa cum îi relatează el îl va împușca”, a adăugat femeia.
Plângere, sub amenințarea pistolului
De altfel, procurorii au fost sesizați, pe 5 februarie, de către un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din Tg-Jiu, că pe 31 ianuarie a.c., a fost amenințat de către Mihai Ciurea ”cu o baionetă de circa 40 cm și un pistol negru”, că dacă nu face ce-i spune îl va împușca. Bărbatul a scris în plângerea adresată procurorilor, că Ciurea a venit acasă la el, în acea zi, cu un Land Rover, iar a doua zi l-a dus într-un bar din apropierea Tribunalului Gorj unde o persoană care a pretins a fi avocat a scris o plângere penală împotriva Mădălinei Bradu și a familiei acesteia. Bărbatul spune că în ziua următoare, Mihai Ciurea s-a dus, din nou, la el acasă, l-a pus să semneze acea plângere și i-a dat 100 de lei pentru a o expedia pe adresa unei unități de parchet.
Legea, o necunoscută pentru ”oamenii legii”
Luni, 8 februarie, adică după trei săptămâni de la prima plângere în care sesiza furtul autoturismului, Mădălina Bradu a fost chemată la poliție și spera că, în sfârșit, i se va face dreptate, numai că, după o oră de așteptare i s-a comunicat că polițistul care ”se ocupă” de dosar este plecat.
Legea pentru prevenirea și combaterea violenței în familie prevede că polițiștii pot da „ordin de protecție provizoriu” pe loc, fie în urma unei sesizări la 112, fie după ce victima reclamă situația abuzivă în scris, la telefon sau la sediul poliției. Pentru a evalua dacă victima este în pericol și are nevoie de ordin, polițistul administrează un chestionar cu 21 de întrebări, printre care, dacă agresorul a încercat să o ucidă, dacă a suferit leziuni, dacă îi este teamă de el, dacă agresorul este consumator de alcool sau droguri, iar apoi predă dosarul unui procuror, care confirmă sau infirmă ordinul în 48 de ore.
Deși starea de fapt, în cazul Mădălinei Bradu, impunea un ordin de protecție provizoriu, polițiștii gorjeni nu au uzat de prevederile legale ci au ales s-o plimbe pe tânără între sediul IPJ și cel al Poliției municipal, timp de aproape o lună.
Data viitoare trimiteti in scris plangerile pe adresa https://www.politiaromana.ro/ro/petitii-online, iar la destinatar selectati Politia Romana. Si mai protesteaza ca vor salarii marite!