Social

TOAMNA’ 32 sau despre podul de artă de la Târgu Jiu la Chișinău și înapoi

“Gorjfest 2021! Un Festival cât 32 de toamne!
32 de toamne cu miros de gutui luminând în cerdac și soare cuibărit leneș în struguri! Cu mere roșii, verzi ori galbene ca luna, străluminând ca niște globuri fermecate în bradul de Crăciun!
32 de toamne cu prietenii și prieteni pe viață înfrățiți în minunea de a putea dărui tuturor o parte din liniștea sufletului lor!
Gorjfest 2021! Podul de artă care se întinde de la Târgu Jiu la Chișinău în numele aceleiași istorii și care se întoarce mereu cu dorul aceleiași istorii!
Gorjfest! Un Festival cât 32 de toamne!”
*
“Niciodată toamna n-a fost mai frumoasă
Sufletului nostru doritor de vise,
Sub fereastra lunii, flori de chiparoasă
Amiros a vremuri niciodată-apuse!

Totdeauna toamna n-a avut alt rost
Decât să picteze pe cer înstelat
Poduri pentru oameni ce mereu au fost
Frați de la întâiul sfânt descălecat!”
ION CEPOI

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj în parteneriat cu Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului”, Academia de muzică, teatru și arte plastice Chișinău, Galeria de artă „ARTCOR” și Giardini di Zoe, Banpotoc vă invită la vernisarea expoziției „Columna neamului românesc de la Ștefan cel Mare la Constantin Brâncuși”. Evenimentul, care face parte din seria de manifestări ale celei de-a XXXII-a ediții a Gorjfest va avea loc marți 7 septembrie 2021, începând cu ora 17.00, la Galeria de artă ARTCOR- Centrul Industriilor Creative din Chișinău.
Expun artiști din România și Republica Moldova! Iată câteva nume: Cornel Vana, Florin Hutium, Oara Larisa Mindoiu, Petrica Birău, Luminița Fuiorea, Ilie și Daniel Alexandru, Codruț Duduman, Corina Perianu, Gelu Costea, Liliana GALOR, Aura Stoienescu, Eric Perjovschi, Vladimir Lozovanu, Vasile Sitari, Victoria Sclifos, Felicia Savițkaia, Gheorghe Lisița, Alavatchi Alexandr, Dmitri Savițki, Ilinca Baraghin, Iarîna Savițkaia Baraghin, Maria Stoian, Ion Brodeală, Grigore Haidău, Romulus Harda, Gheorghe Tarna și Vasile Pop Negresteanu.
Expoziția conține pe lângă lucrările de pictură și lucrări de sculptură semnate de: Costel Păun, Traian Duță, Daniel Alexandru și Alexei Vidrașco, dar și fotografii semnate de: Tara Marinel, Ștefania Laza, Remus Badea, Romeo Ionete, Sebastian Luca și Gil Diaconescu.
Expoziția va putea fi văzută de iubitorii de artă timp de 10 zile. Timp de mai bine de o lună, în cadrul ediției din acest an a GORJFEST vor fi mai multe expoziții în țară, dar și în străinătate. Totul se va încheia cu o mare expoziție la Târgu Jiu, în a doua jumătate a lunii octombrie. Toți cei care expun sunt foști partipanți la edițiile anterioare ale taberei.
“Dintotdeauna și pentru totdeauna, arta zidește prietenii și, mai ales, unește destine, oameni și proiecte care pleacă în lume și se întorc de fiecare dată acasă, în sufletul celor hărăziți de Dumnezeu cu miracolul creației! Adâncă plecăciune tuturor!” ION CEPOI

 

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *