Actualitate

Top 10 efecte ale dificultăților financiare și sfaturi pentru gestionarea acestora

Vă faceți griji cu privire la bani și la efectele lipsei acestora atunci când aveți nevoie de ei? Atunci nu sunteți singurul european în această luptă. Multe persoane din diferite domenii ale vieții se confruntă cu provocări financiare stresante. Indiferent de cauză, dificultățile financiare afectează negativ viața oamenilor în multe feluri.

Dificultățile financiare și îngrijorările pot afecta sănătatea mentală și fizică a unei persoane. Efectele sale distructive se extind, de asemenea, la nivelul relațiilor și denaturează modul în care persoanele afectate se raportează la ceilalți. Mai mult, această afecțiune poate afecta negativ calitatea vieții unei persoane.

În această postare, explorăm cele mai importante zece consecințe ale stresului financiar. De asemenea, împărtășim sfaturi pentru a vă ajuta să îl gestionați pe măsură ce găsiți modalități de a ieși din el, cum ar fi solicitarea unui online credit. Rămâneți la bord pentru a afla mai multe și pentru a vă recâștiga sănătatea financiară.

Efectele distresului financiar

Dificultățile financiare afectează toate domeniile vieții legate de sănătatea și averea dumneavoastră. Mai jos sunt cele mai importante efecte care merită remarcate.

1.         Întârzierea asistenței medicale

Puterea financiară redusă îi poate face pe oameni să se preocupe mai mult de ziua de mâine și să nu facă lucrurile importante pe care ar trebui să le facă astăzi. De exemplu, aceștia pot renunța să solicite asistență medicală din cauza costurilor ridicate. Persoanele afectate pot sări peste controalele medicale periodice pentru a reduce costurile.

Problema este că această abordare ar putea ascunde o afecțiune medicală care ar fi putut fi detectată și tratată mai devreme. Efectele? Aceștia descoperă afecțiunea medicală abia după ce aceasta s-a răspândit și necesită mai mulți bani pentru a o trata.

2.         Auto-neglijarea

În conformitate cu primul efect, persoanele care se află în dificultate financiară se angajează în multe reduceri de cheltuieli care fac ca unele practici de autoîngrijire să fie o prioritate scăzută. De exemplu, este posibil să nu mai mănânce alimente sănătoase și să nu mai meargă la sală. În cele din urmă, acestea ajung să aibă probleme de sănătate inutile și care pot fi prevenite. De exemplu, neefectuarea de exerciții fizice ar putea provoca supraponderalitate, care, pe termen lung, poate cauza probleme grave precum atacul de cord.

3.         Retragerea socială

Stresul financiar poate provoca, de asemenea, retragere socială. Persoanele afectate pot dori să evite cheltuirea banilor sau să simtă că nu se „potrivesc” într-o anumită clasă, deoarece nu pot cheltui ca colegii lor. Această retragere nu rezolvă problemele financiare, ci doar provoacă alte provocări nefinanciare, cum ar fi depresia și singurătatea. În consecință, aceste noi probleme complică și mai mult capacitatea unei persoane de a-și rezolva provocările financiare actuale.

4.         Sănătate mintală precară

Stresul financiar vă poate afecta și sănătatea mintală, deoarece vă obligă să vă faceți griji cu privire la bani și să vă simțiți neajutorat în mod constant. În acest fel, deveniți vulnerabili la tristețe. Sănătatea mintală precară înseamnă că vă pierdeți capacitatea de a vă desprinde de situația economică actuală, deoarece este nevoie de o minte sănătoasă pentru a găsi soluții financiare viabile. Nu este de mirare că cercetările și observațiile ascuțite arată că persoanele cu stres financiar sunt mai expuse la depresie.

5.         Sănătate fizică precară

Tot pe probleme de sănătate, stresul financiar poate cauza și probleme de sănătate fizică. Rețineți că suntem ființe interconectate ale căror stări emoționale ne afectează stările fizice și viceversa. Atunci când vă faceți griji cu privire la finanțe, este foarte probabil să suferiți de tensiune arterială crescută, provocări digestive, tensiune musculară și dureri de cap. Aceste probleme de sănătate fizică, și multe altele, vă complică și mai mult sănătatea financiară, deoarece au implicații financiare negative.

6.         Oboseala

Stresul financiar este epuizant și vă poate epuiza energiile mentale și fizice. De exemplu, puteți alege să dormiți bine, dar să vă treziți totuși obosiți, deoarece calitatea acestuia este afectată.

7.         Insomnia

Insomnia este un alt efect al stresului financiar. O persoană stresată din punct de vedere financiar se confruntă cu gânduri rapide legate de facturile în așteptare, scăderea veniturilor și incertitudine. În cele din urmă, acestea au dificultăți în a adormi sau a rămâne adormite. Această provocare poate provoca oboseală, deoarece somnul redus înseamnă odihnă și refacere mentală și fizică insuficiente. Mai mult, insomnia poate slăbi imunitatea și funcția cognitivă a unei persoane.

8.         Tendințe nesănătoase de coping

Dificultățile financiare pot provoca, de asemenea, comportamente de coping nesănătoase. De exemplu, o persoană poate recurge la supraalimentare, alcoolism și abuz de droguri.

9.         Productivitate redusă

Persoanele cu stres financiar se confruntă, de asemenea, cu o productivitate redusă la locul de muncă. De ce? Pentru că își petrec timpul încercând să se ocupe de problemele lor financiare la locul de muncă. În special, au dificultăți în îndeplinirea sarcinilor de serviciu obișnuite. În cele din urmă, acestea acumulează muncă și se confruntă cu o productivitate redusă. Aceste persoane înregistrează, de asemenea, o satisfacție profesională redusă și o implicare scăzută în munca lor zilnică.

10.       Fluctuații ale greutății

Fluctuațiile de greutate sunt un alt tribut al dificultăților financiare. De ce? Pentru că unele persoane aflate în dificultate financiară recurg la supraalimentare și suferă alte modificări ale apetitului. Cei care își pierd apetitul suferă o scădere în greutate, în timp ce cei care mănâncă în exces devin obezi.

Sfaturi pentru atenuarea grijilor legate de bani

Gestionarea eficientă a stresului financiar înseamnă mai mult decât rezolvarea situației financiare. Implică, de asemenea, să aveți grijă de lucrurile care vă permit să vă rezolvați problemele financiare și care vă poartă prin situație până când o rezolvați. Mai jos sunt prezentate sfaturi practice pentru a vă ajuta să navigați printre dificultățile financiare.

1.         Gestionați-vă stresul

Gestionarea stresului dumneavoastră este esențială în această perioadă. Vă puteți gestiona nivelul de stres făcând următoarele:

  • Luându-vă timp pentru a medita, deoarece meditația este un medicament.
  • Făcând exerciții de respirație profundă.
  • Îmbunătățindu-vă concentrarea mentală.
  • Luându-vă suficient timp pentru a vă relaxa și întineri citind, plimbându-vă și implicându-vă în alte hobby-uri răcoritoare care vă oferă o pauză de la grijile financiare.
  • Mâncând bine pentru a vă stimula sănătatea mentală și fizică.
  • Obținând un somn adecvat.

2.         Clarificați-vă situația financiară

De asemenea, puteți depăși dificultățile financiare făcând un inventar al datoriilor, economiilor, veniturilor și cheltuielilor dvs. pentru a vă înțelege situația financiară. Pe baza constatărilor dumneavoastră, puteți crea un buget.

3.         Nu fiți dur cu voi înșivă

Chiar dacă ați contribuit la dificultățile dvs. financiare, a fi prea dur cu dvs. nu va rezolva situația. A fi dur cu tine însuți nu face decât să agraveze situația, deoarece generează neglijarea de sine și o mentalitate învinsă.

4.         Căutați sprijin profesional

În cele din urmă, solicitați ajutor profesional din partea consilierilor financiari pentru a gestiona datoriile, economiile și investițiile. De asemenea, puteți apela la consilieri profesioniști pentru a gestiona stresul.

Concluzie

Stresul financiar este frecvent în rândul multor europeni. Acesta are multe efecte negative care pot scădea calitatea generală a vieții. Din fericire, îl puteți gestiona, chiar dacă găsiți modalități de a depăși dificultățile financiare. Sperăm că veți utiliza informațiile pe care vi le-am furnizat în această postare pentru a vă gestiona stresul financiar și pentru a vă recâștiga sănătatea și bunăstarea.

 

 

 

 

 

 

 

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *