Ultima oră

Trucul care te ajută să cureți rapid ouăle fierte de coajă

Un truc simplu ne poate ajuta să curățăm rapid ouăle fierte, care se numără printre cele mai consumate alimente în perioada Paștelui.

Ouăle fierte sunt foarte gustoase, însă mulți întâmpină dificultăți în momentul în care trebuie să le curețe de coajă.

Din fericire, există numeroase trucuri de mare ajutor în bucătărie, pe care merită să le testăm.

Oul proaspăt va fi întotdeauna greu de curățat de coajă, mai ales dacă nu a fost fiert suficient.

Înainte de toate, este important să ne asigurăm că respectăm timpul de fierbere, astfel încât oul să nu rămână moale și să devină greu de curățat.

ou cu gălbenuș moale- 6 minute
ou cu gălbenuș cremos- 8 minute
ou cu gălbenuș tare- 10 minute
ou cu gălbenuș foarte tare- 12-15 minute

Trucuri pentru a curăța rapid ouăle fierte
De multe ori, ni se întâmplă să observăm că ouăle puse la fiert s-au spart, motiv pentru care este bine să adăugăm în apă o linguriță de sare. Sarea va ajuta la întărirea albușului, în cazul în care se sparge oul.

De asemenea, un alt truc presupune adăugarea unei lingurițe de oțet în apa în care fierb ouăle, ceea ce va facilita curățarea de coajă.

După ce au fiert ouăle, este foarte important ca acestea să fie adăugate imediat în apă cu gheață, fiind unul dintre secretele care le face să se curețe rapid.

Cu toate acestea, cel mai bun truc dintre toate presupune adăugarea unui ou într-un recipient cu capac, în care se pune și puțină apă (până la jumătatea oului). Se închide recipientul cu capac și se agită câteva secunde. Vom observa cum coaja s-a desprins singură.

De asemenea, după ce l-ai ținut în apă rece, poți rula oul cu palma pe masă. Coaja se va crăpa și se va desprinde foarte ușor.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *