Uleiul de susan, renumit pentru savoarea sa, este recomandat de terapeuţii europeni pentru nutrienţii prezenţi în compoziţie: vitamina E, acizii graşi esenţiali, lecitină şi minerale, pentru a enumera doar câteva componente cu o mare putere terapeutică.
Se adaugă în salate (câte două linguriţe amestecat cu suc de lămâie sau de grepfrut). Nutriţioniştii recomandă anemicilor să consume câte cinci-şase salate pe săptămână, asezonate cu ulei de susan.
Studiile de specialitate au demonstrat că uleiul de susan reduce atât presiunea arterială, cât şi nivelul de glucoză din sânge, fiind benefic pentru pacienţii care suferă de diabet de tip 2 şi de hipertensiune arterială. Totodată, uleiul de susan este un valoros antiinflamator şi un antiseptic.
Şi uleiul de porumb a început să fie folosit ca ingredient de bază în salatele de crudităţi. Conţine zaharuri, glucoză, minerale şi multă vitamina C. Uleiul de porumb este benefic în afecţiuni ale vezicii biliare şi urinare, este un bun detoxifiant şi un tonic pentru stomac. Specialiştii recomandă două linguriţe de ulei la o porţie de 150 g de crudităţi.