„În timp ce desfășura lucrări agricole pe un câmp, un bărbat a găsit o grenadă. Acesta nu a știut cum să procedeze și a transportat obiectul cu autoturismul, până la domiciliu.
El a aflat de la poliție că este vorba despre un obiect de muniție și că trebuie solicitat ajutorul pirotehnicienilor din cadrul ISU Giurgiu”, a transmis ISU Giurgiu. Sosiți la fața locului, pirotehnicienii au constatat că era vorba despre o grenadă de mână defensivă. Aceasta a fost ridicată și transportată în siguranță, urmând să fie distrusă. La caz a fost prezent și un echipaj de poliție.
De la început anului, au mai fost găsite patru proiectile explozive, de calibrul 57, 75 și 100 mm, un proiectil exploziv trasor de calibrul 37 mm și un proiectil perforant de calibrul 88 mm în municipiul Giurgiu și în localitățile Vedea, Mihăilești, Băneasa, Vlad Țepeș și Bolintin Vale, transmite ISU Giurgiu.
„Muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare.
În primul rând, nu trebuie să le atingă sau să le lovească, indiferent dacă sunt parțial îngropate în pământ sau se află la suprafață. Nu trebuie să le ridice pentru că nu au de unde să știe în ce stadiu se află acestea.
Dacă nu sunt siguri ce fel de obiecte sunt, nu trebuie să le taie și nici să le folosească pentru improvizarea unor unelte sau ornamente”, arată pompierii. Aceștia spun că cetățenii trebuie să apeleze numărul de urgență 112 dacă descoperă obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniție neexplodată.