Dosarul a avut un traseu sinuos în justiție, după ce a ajuns, în 2014, pe rolul Tribunalului Gorj.
Doi ani mai târziu, judecătorii au condamnat-o pe Dana Vodislav la o pedeapsă de 5 ani de închisoare cu executare, iar ceilalți inculpați au primit condamnări cu suspendare.
În 2019, Curtea de Apel Craiova a anulat decizia Tribunalului Gorj și a dispus reluarea procesului de la zero de aceeași instanță, pentru că, între timp, Curtea Constituţională a constatat nulitatea absolută a rechizitoriului, dar și a urmăririi penale în ansamblul său şi a exclus toate probele administrate în dosar. Sancţiunea nulităţii absolute fiind atrasă de necompetenţa materială a procurorului care a emis rechizitoriul, adică de Parchetul de pe lângă Curtea de Casație și Justiție, necompetenţa personală a lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, care au administrat probe în cursul urmăririi penale, precum şi de necompetenţa funcţională a Serviciului Român de Informaţii care a procedat la punerea în exploatare a mandatelor de supraveghere tehnică emise în cursul urmăririi penale.
În acest dosar au fost folosiți anchetatori sub acoperire ai DGA, care s-au dat drept candidați pentru a obține permise auto.
După 9 ani de la comiterea faptelor, Tribunalul Gorj i-a achitat pe toți cei trimiși în judecată și a decis ridicarea sechestrelor instituite asupra unor sume sau obiecte și restituirea acestora.
Spre exemplu, anchetatorii au ridicat, în timpul perchezițiilor, de la medicul Dana Vodislav și, ulterior au instituit sechestru pe 864.992 de lei, 4.840 euro și 90 de obiecte confecţionate din aur şi argint în valoare totală estimată de 45.988 de lei. De asemenea, de la medicul Vasile Silian a fost ridicată suma de 23.500 euro.